„Klubrádió
Reggeli gyors

Így teperték le Varju Lászlót

7/01/2019 13:13

| Szerző: Klubrádió

Más a valóság, mint amit az állami televízió mutat. Ezt mondja Varju László, miután nyilvánosságra hoztak egy felvételt, amin látszik, hogyan teperték le őt az MTVA biztonsági őrei.

 

2019. január 07. Varju László MTVA
07:10
00:00

Maga Varju László sem tudja, hogy került nyilvánosságra és hol volt eddig az a felvétel, amely azt mutatja, hogyan bántalmazzák őt a biztonsági őrök az állami televízió székházában. A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője egy szerkesztővel akart beszélni, hogy beolvastassa az ellenzéki pártok által megfogalmazott öt pontot. Az őrök megpróbálták kivezetni, de ő ellenállt, ekkor teperték le.

Varju László hivatalos személy elleni erőszaknak tartja a történteket és úgy érzékeltette a Reggeli Gyorsban a helyzet súlyosságát, hogy mi lett volna, ha egy rendőrrel teszik az őrök ugyanezt. Szerinte a most előkerült videó is jól példázza, hogy a valóság egészen más, mint amit az állami televízió mutat. Az MTVA vezetése ugyanis a képviselőt vádolja erőszakkal. A jogorvoslattal kapcsolatban már számos tanácsot kapott, szerinte a helyzet egyértelmű.

Az interjút a fenti ikonra kattintva hallgathatja meg. A riporter Szénási Sándor. Fotó: Facebook.