„Klubrádió

Varju László: az ellenállás folytatódik

18/12/2018 12:28

| Szerző: Klubrádió

Az esti kivizsgáláson megállapították, hogy Varju Lászlónak semmije sem tört el, zúzódásai vannak a fején, a térdén és a bordái is fájnak. A DK parlamenti képviselője erről a Reggeli Gyorsban számolt be.

2018. december 18. Varju Lászlót kivizsgálták a hétfő esti dulakodás után.
00:00
00:00

Mint ismert, ellenzéki képviselők azért mentek az MTVA székházába, hogy beolvastassanak egy ötpontos petíciót. Nekik a törvény szerint joguk van egy közintézményben tartózkodni, annak vezetőitől tájékoztatást, információt kérni. Ehhez képest senki sem állt velük szóba a vezetők közül, hanem fegyveres biztonsági őröket küldtek rájuk. Néhányukat szó szerint kipenderítették az épületből, Varju László is akkor sérült meg, amikor az őrök földre vitték.

A képviselők háromszor tettek bejelentést a rendőrségen, de rendőrök jó ideig nem érkeztek a helyszínre, így az őrök tovább erőszakoskodhattak a politikusokkal.

Varju László szerint immár világos, hogy Magyarországon nyílt diktatúra van, mihamarabb vissza kell állítani az ország jogszerű működését, ennek eszköze lehet a tiltakozás, a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelése.

A képviselő fontosnak tartja azt is, hogy az MTVA székházában történteket vizsgálja ki egy parlamenti bizottság, sőt tartsanak erről külön ülésnapot is a Házban.

A politikus biztos benne, hogy nem egyszeri tiltakozó akcióról van már szó, az ellenállás folytatódik, intézményesül, az ellenzék akcióegységben van. Véleménye szerint a hatalom ellenszegülése jogtalan, illetve jogossá teszi mindazt, ami az utcákon történik.

Dési János interjúját a felső ikonra kattintva hallgathatja meg. FOTÓ: Facebook