„Klubrádió
Reggeli gyors

Miért pont ifjabb Orbán Győző maradna ki? Újabb milliárdok az Orbán család közelében

20/11/2019 18:54

| Szerző: Klubrádió

Egyre több kapcsolódási pontot lehet találni a miniszterelnök testvére és egy vállalkozó között, aki állami pályázatokon kaszál.

 

2019. november 20. Esti gyors - részlet 19.11.20. Zöldi Blanka
06:45
00:00

Bonyolult céghálóról van szó, nem könnyű kibogozni a kapcsolatokat, de az apró részletek is árulkodóak. Az meg különösen, hogy kik kapnak állami megrendeléseket, ezzel közpénzt, milliárdos tételben. Az Orbán testvére és az állami megrendeléseken taroló vállalkozó kapcsolatáról a Direkt 36 munkatársa, Zöldi Blanka írt cikket, és az Esti gyorsban a Klubrádió hallgatóit is beavatta néhány részletbe.

Orbán Viktor egyik testvére, ifjabb Orbán Győző régóta kapcsolatban áll egy Szentgyörgyi Gábor nevű vállalkozóval. Anno együtt sportoltak, történetesen birkóztak. Szentgyörgyi cégcsoportjának egyik tagja, az IMG Solution Kft. feltűnően gyarapodott az utóbbi években, 2012-ben 46 milliós bevétele volt, tavaly 9.5 milliárdos forgalmat bonyolított az informatikai beszerzésekkel foglalkozó vállalkozás. A másik: Szentgyörgyi egyik érdekeltsége az Orbán-családhoz köthető ingatlanra van bejegyezve, ebben üzlettársa ifjabb Orbán Győző veje, Kovács Viktor. Itt egyébként szívességi földhasználatról van szó, tehát nem pénzről. Más fióktelepeket is találtak az újságírók, amelyeknél felfedezhető az előzőhöz hasonló kapcsolat.

Zöldi Blanka szerint sokasodnak az apró jelek, amelyek jelzik a kapcsolatot a miniszterelnök testvére, és az egyre gazdagodó vállalkozó között, de nem is ezek a legfontosabb. Az mutatja mindennél világosabban az összefonódást, hogy milyen keretszerződéseket tud kötni az állammal Szentgyörgyi, és milyen megrendeléseket kap.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.

Esti gyors
2019.11.20. 18:00
Műsorvezető: Szénási Sándor