„Klubrádió
Esti gyors

Tovább hasít majd Rogán Cecília üzleti karrierje?

15/11/2019 20:19

| Szerző: Klubrádió

A Rogán-házaspár válásáról beszélgettünk Oroszi Babettel, a hvg újságírójával. A két nagy kérdés, hogy Rogán Cecília üzleti tündöklése folytatódik-e, és a Rogán Antalt jellemző luxus marad-e.

2019. november 15. Esti gyors / részlet, Oroszi Babett (19.11.15.)
06:51
00:00

Rogán és felesége válása egyébként magánügy lenne, viszont a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtója számolt be róla, szerették és használták a bulvársajtót, és Rogán Antal sokszor felesége üzleti sikereire hivatkozott. Oroszi Babett ezt azzal egészítette ki, hogy a Rogán Cecíliához köthető sporteseményeket csaknem félmilliárd forinttal támogatták állami cégek (konkrétan 495 millióval). 

Elválasztható-e Rogán Cecília sikere a volt férje pozíciójától? A hvg újságírója szerint közvetlen kapcsolatot nehéz találni, de a rendezvényeit támogatók között vannak olyan cégek, amelyeket Rogán Antal tárcája felügyel. Érdekességként hozzátette: a tavaszi sporteseményeit egyébként három állami cég támogatta, az őszieket már egy sem. Oroszi Babett rákérdezett, hogy megszűnt-e a támogatás, és ha igen, mi ennek az oka, de nem kapott választ.

 
Rogán Antal egy 2009-es politikai fórumon Solymáron (wikipedia)
 


Ahogy műsorvezetőnk, Dési János fogalmazott, Rogán Antal fizetéséhez képest elég komoly vagyonokat halmozott fel – mindig az volt a válasz, hogy a felesége jövedelméből van ez vagy az, a felesége bérli amazt. Orosz Babett szerint érdekes lesz látni, hogy ha továbbra is ilyen életszínvonalon él Rogán Antal, akkor mi lesz a válasz, a „férjtartás”?

Megjegyezte: sok vicces kommentet olvasott arról, hogy Cecíliát Vajna Tímea követheti a miniszternél, és akkor meg lehet magyarázni a vagyonosodást. Egyébként azt lehetett látni, hogy Rogán Antal korábbi felesége és az ő új férje is komoly állami üzletekhez jutott.

Rogán Antal keveset szerepelt a nyilvánosság előtt az elmúlt hónapokban, azt tudta a hvg is, hogy a politikus pár hete elköltözött a Rogán Cecília által bérelt hatalmas villából, néhány hete kering az az információ, hogy problémák vannak a házassággal.

A minisztérium sajtója kiadott egy közleményt, hogy hagyják ki a gyerekeiket és a fotóikat ne mutassák be, noha eddig ők maguk is sokszor szerepeltették a gyerekeket. Oroszi Babett szerint ez elfogadható kérés, nem ez a bulvárvonal számít, hanem az, hogy Rogán Cecília üzleti karrierje tovább szárnyal-e „Mészáros Lőrinc-i magasságokban”, és a Rogán Antalt jellemző luxuskiegészítők, helikopterezés, satöbbi marad-e, illetve ha marad, akkor mi lesz rá a magyarázat.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. Címlapi kép: Rogán Cecília és Sarka Kata licenctulajdonosok, a zsűri tagjai a Magyarország Szépe - Miss World Hungary döntőjén. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Esti gyors
2019. november 15., péntek 18:15
Műsorvezető: Dési János