„Klubrádió
A lényeg

Nem plakátolhatja ki Rogán Cecíliás címlapját a HVG a Mahirnál

17/04/2019 19:39

Egyoldalúan és azonnali hatállyal felmondta a hirdetőoszlopokat tulajdonló Mahir a HVG-t reklámozó poszterek kihelyezéséről kötött szerződést. A Mészáros-birodalomhoz került cég köztéri felületein ezentúl nem jelenhetnek meg a HVG-s illusztrációk. A hetilap Klubrádiónak nyilatkozó felelős szerkesztője szerint cenzúráról van szó, és megpróbálnak jogi úton érvényt szerezni a szerződésben foglaltaknak.

2019. április 17. A lényeg/Interjú a HVG-plakátok eltávolításáról
00:00
00:00

 
Fotó: HVG
 

Eltünteti az utcákról a HVG-plakátokat a hirdetőhelyeket birtokló Mahir. A HVG-címlapok plakátjai negyven éve, a lap megjelenése óta minden héten kikerültek a hirdetőoszlopokra – mostanáig.

A hetilap szerint a Mészáros-birodalomba beszippantott Mahir egyoldalúan és azonnali hatállyal, jogszerűtlenül mondta fel a kiadóval kötött szerződést. Semmilyen magyarázatot nem adtak – közölte a HVG.

A Mahir Cityposter nevű cég minden előzetes jel nélkül levélben értesítette a HVG Kiadó Zrt.-t, hogy azonnali hatállyal felmondja a két cég között fennálló, a HVG hetilap címlapjairól készített plakátok kihelyezéséről szóló, nem felbontható szerződést.  Mindezt azzal indokolták, hogy a Mahir nem tud teljes mértékben eleget tenni vállalt kötelezettségeinek, nem képes garantálni a teljes darabszám megjelenítését, ezért a szerződés értelmében nem lesz jogosult hirdetési díjra, ez pedig nem szolgálja a cég érdekeit.

A soron következő címlapon egyébként éppen Rogán Cecília, a propagandaminiszter celeb felesége szerepel.

Jakus Ibolya, a HVG felelős szerkesztője azt mondta a Klubrádiónak, kormányzati körökből érkező politikai döntés született, teljes mértékben cenzúráról van szó. A HVG Kiadó megpróbál jogi úton érvényt szerezni a megkötött szerződésben foglaltaknak.

A lényeg/Interjú a HVG plakátjainak eltüntetéséről
2019. április 17., szerda 17.00