„Klubrádió
Esti gyors

A magánélet j̶o̶g̶á̶n̶ Rogán – Dési János jegyzete

15/11/2019 18:02

| Szerző: Dési János/Klubrádió

A Rogán-família szerepelt népszerű tévés szappanoperában, nagy nézettségű talk show-ban, bemutatták a kutyájukat. Együtt és külön-külön is imádtak szerepelni, bemutatni a bálra készült szép ruhájukat, de még a WC-re járási szokásaikról is beszámoltak, ha így juthattak két perc figyelemhez.

2019. november 15. Esti gyors-részlet (2019.11.15. Dési János jegyzete)
03:39
00:00
Miközben Budapest vagy nyolchavi működtetéséhez szükséges pénzből ma megnyílik a Népstadion helyén épült Népstadion, amit egyetlen rúgással terített le a Karmelita-kolostor erkélyéről, kezében egy néhai Népsporttal a miniszterelnök, miközben kiderült, a kormány felszámolja az önkormányzatiság maradékait, miközben nyilvánvalóvá vált, hogy mégiscsak megtörik a bíróságok függetlenségét, egy ennél lényegesebb hír borzolja a politika iránt érdeklődők kedélyeit.

Válik a celebpár. Rogán Antal és Rogán Antalné, szül. Gaál Cecília.

Minderről a király személye körüli miniszter minisztériumának sajtóosztálya tájékoztatta a jobbágyságot, hozzátéve, hogy kéretik a t. Bulvársajtót és a még megmaradt többit mindezzel nem foglalkozni, mert magánügy. Na és a gyerekeikről meg főleg semmit. Kéri tehát a király személye körüli miniszter, aki egyébként a sajtónak az apanázst is osztja, hogy csend.

Egyet is érthetünk mindezzel. Bár kicsit árnyalja a képet, ha felidézzük a király személye körüli Rogán korábbi nyilatkozatait.

Szó szerinti idézet következik:

„A celebszerű szerep a polgármesterséggel együtt jár. (…) Az a véleményem, hogy a politikusok magánélete a modern politizálásban már nem magánügy; nem szabad titkolni. A modern politizáláshoz ez hozzátartozik, Nyugat-Európában már évtizedek óta így van."

Vagy, ami a gyermekek – amúgy nagyon helyes – nyilvánosságtól való távoltartását illeti. Néhány órával Rogánék első gyermekének megszületése után már bemutatták trónörököst a nyilvánosságnak, fotóval, ahogy képes beszámoló volt arról is, amikor megkeresztelik, de még egy családi nyaralás meghitt képeit is átadták a bulvárlapoknak, ahogy egy vidám fagyizás fotóit is – azt remélve, hogy az ilyesmi majd csak hoz szavazatot. Elnézegetve az interneten ma is elérhető képeket, valóban helyes lurkók, és a szüleiről senki sem tehet.

Ezenkívül a Rogán-família szerepelt népszerű tévés szappanoperában, nagy nézettségű talk show-ban, bemutatták a kutyájukat. Együtt és külön-külön is imádtak szerepelni, bemutatni a bálra készült szép ruhájukat, de még a WC-re járási szokásaikról is beszámoltak, ha így juthattak két perc figyelemhez.

Igaz, akkor szaladt a szekér és nyilván eszükbe sem jutott, hogy a nyilvánosság bizony velük marad a borúsabb napokon. S miután Rogánnak komoly befolyása van a kormánypárti sajtó pénzügyeire – más meg már nem nagyon van -, ezért el tudjuk képzelni, a hivatalos közlemény értő fülekre talál.

Gondolom, holnap jön a következő közlemény a hivatalos sajtóosztálytól, amiben cáfolják, hogy azért válnak, mert baj van és esetleg az ördög ügyvédje Rogánt is elragadja és jobb, ha a vagyon akkor már nem az ő nevén van, és csak kamu válás az egész. Ez bizony valódi – kell majd mondaniuk. És semmi nem igaz azokból a gonosz híresztelésekből, amelyek lábra keltek, hogy idézni is tereh. Inkább felköttetjük.

Vagy, a volt Rogánné megunta az aranykalitkát, a teljesítmény nélkül beficcenő nagyobb összegeket, a Pasa Park tágulását, a tízmilliókat érő csak neked, csak úgy édesem-támogatásokat. Szabadságra vágyik. Vagy fordítva.

A szabadságra vágyást egyébként mi is el tudjuk képzelni. Hiszen mi is egy olyan életre vágyunk, ahol fogalmunk sincs, ki az a Rogán, a Rogánné, de még az a kis ember nagy nadrágban és bő zakóban, aki átrúgja a fejünk felett az aranylabdát, na hozzá is lábjegyzetet kelljen már végre csatolni.

Dési János jegyzete a 2019. november 16-i Esti gyorsban hangzott el.