„Klubrádió
Esti gyors

A magas ló és az ördög ügyvédje - Dési János jegyzete

7/10/2019 17:41

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Lehet azzal jönni, hogy minderről nincs semmi bizonyíték. Valóban. Ez egyelőre igaz. De a Pornhubra feltöltött videón ott virító Borkai fehér feneke, amit ütemesen mozog – mégiscsak azt sejteti, hogy valaki valamit nagyon tud. Mármint róla. Ráadásul módszeresen, kiméletlenül adagolja az információkat.

2019. október 07. Esti gyors-részlet (2019.10.07 Dési János jegyzete)
03:10
00:00
Az, hogy milyen finom orgia zajlott a perui sörfajtáról elnevezett Adria Chicha nevű luxuskatamaránon, az tulajdonképpen majdnem mindegy. Ha ez a keresztény erkölcs és életforma, amelyet többek között Borkai Zsolt győri polgármester is védelmébe vett, akkor az mindenképpen izgalmasabb, mint amit eddig gondoltam róla. De Sade márki mindenesetre most egy kicsit irigykedik budoárjában.

Ami Borkai szexuális kalandjainál már egy kicsit izgalmasabb, hogy saját zsebpénzéből finanszírozta volna-e a parti ráeső részét a fideszes polgármester vagy sem. Most ő azt mondta, élére rakta a forintot, így jutott megvehető lányokra, kokainra – és luxusyachtra, amit szintén nem két fillérért mérnek. Magánrepülő és a többi, szintén nem a takarékos, filléreskedő nyaralás része. Dehát tudjuk, akadnak, akik megfogják a fillért is, hogy kicsit a családjuk nélkül is lazulhassanak.

Az Ez az ördög ügyvédje című időnként eltüntetett, majd újra és újra felbukkanó blog láthatóan sokat tapasztalt szerzője néhány szippanttásnál, könnyűvérű leányokkal való szórakozásnál, de még esetleg egy viszonzásul kapott potya bachanáliánál is jóval többel vádolja meg a Fidesz egyik prominensét.

Nevezetesen azzal, hogy hivatali hatalmával visszaélve óriási pénzeket szed ki erre hajlandó emberekből, arra hivatkozva, hogy neki ami jár, az jár.

Egy füles arról, hol érdemes mezőgazdasági földeket venni jó áron, hogy aztán az önkormányzat ipari területekké minősítse azokat, hogy jóval drágábban el lehessen adni. Aki előre tudja, hol érdemes venni, az rendesen kaszálhat a bolton – amiből aztán akár visszaadni is leeht adni. Koncessziók megszerzésénél sem árt egy polgármester az embernek, ha már nő nem mindig jut neki.

Az ördögügyvédje blog még ennél is tovább megy. Bemutatja azt a technikát, miként lehet az efféle bűncselekményekkel szerzett pénzeket kimenteni, tisztára mosni, megforgatni.

És ha hihetünk a szerzőnek, akkor mindez rendszerszerűen működik az országban.

Hogy mik vannak, mi? Ki hinné!

Lehet azzal jönni, hogy minderről nincs semmi bizonyíték. Valóban. Ez egyelőre igaz. De a Pornhubra feltöltött videón ott virító Borkai fehér feneke, amit ütemesen mozog – mégiscsak azt sejteti, hogy valaki valamit nagyon tud. Mármint róla. Ráadásul módszeresen, kiméletlenül adagolja az információkat.

Borkai ma több napi hallgatás után elismerte részben a dolgokat, részben próbálta tagadni, elkenni. Egészen biztosak lehetünk benne, ahogy ezt bennfentes fideszesek sem tagadják, hogy azért is nem szólalt meg érdemben mostanáig, mert legfelsőbb helyről várt megerősítést. Úgy tűnik, a kis ember nagy nadrágban nem kívánta a lemondását. Mindenesetre az szép lesz, amikr legközelebb avat mondjuk egy óvódát papi áldással fűszerezve.

Borkai hétfő estig nem mondott le, így aztán várhatjuk tovább is az ördög ügyvédjétől az újabb híreket, miközben az Adria Chicha békésen úszik a tenger kék vizén.

 
Adria Chicha
 

Dési János jegyzete a 2019. október 7-i Esti gyorsban hangzott el.