„Klubrádió
Reggeli gyors

Jogi lépéseket tesz a kispesti MSZP-s polgármester a fehér poros videó miatt

7/10/2019 13:44

| Szerző: Klubrádió

Megteszik a szükséges jogi lépéseket mindazokkal szemben, akik ezeket a rágalmakat kitalálták és terjesztik – mondta Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester, akit a helyi szocialisták „fehér poros” videójáról kérdeztünk.

2019. október 07. Reggeli gyors-részlet/Interjú Gajda Péterrel (19.10.07.)
05:43
00:00

Gajda Pétert arról kérdeztük, hogy a kormánypárti Magyar Nemzet (a Hír Tv adása alapján) cikksorozatot indít a kispesti szocialistákról, részint arról a videóról, amelyen állítólag Lackner Csaba helyi képviselő fehér port (a videót közzétévők szerint kábítószert) rendezget a bankkártyájával és korrupciós ügyekről beszél, részint egy hangfelvételről, amelyen állítólag neki panaszkodik Lackner, hogy a kerületi vagyonkezelését felelős Kránitz Krisztiánnak túl sokat kell visszaosztani, míg a polgármesternek kevesebbet.

Gajda Péter azzal kezdte: „én nem szerepelek egyik hangfelvételen sem”. Azt mondta, ez nem csak a saját verziója, Lackner Csaba is kiadott egy közleményt ugyanerről. Ezek manipulált kép- és hangfelvételek, rágalmak, minden alapot nélkülöző állítások - hangsúlyozta. Hozzátette: nem ismeri fel a szereplőket „se képen, se hangban”. Megteszik a szükséges jogi lépéseket mindazokkal szemben, akik ezeket a rágalmakat kitalálták és terjesztik.

Gajda Péter kitért arra is, hogy az egyik beszélgetésben szerepel: az önkormányzat felvett 1,2 milliárd forint hitelt. Ez egy kormány engedélyével felvett hitel, amelyet arra használtak, hogy fejlesszék a kerületet. Ott van az iskolákban, óvodákban, ugyanis a kormányengedéllyel felvett hitel feltételei részletesen meghatározzák, mire lehet költeni. Aki meg akarja nézni, mire költötték ezt, az önkormányzat honlapján megteheti – jelezte a kerület vezetője.

Arra a kérdésre, hogy felismeri-e Lackner Csabát vagy a hangját, visszakérdezett: miért kellene foglalkoznia egy ismeretlen eredetű, manipulált felvétellel? „Nem ismerem ezeket az embereket, akik állítólag rólam beszélnek” – közölte. Hozzátette: még ezen se látja, hogy valamit fogyasztanának. Nem is biztos, hogy róla van szó, hiszen akiről beszélnek, azt főnöknek nevezik, de akik őt ismerik, tudják, hogy rühelli ezt a megszólítást.

Az interjút a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg. (Címlapi kép: Gajda Péter/Facebook)

Reggeli gyors
2019. október 7., hétfő 06.00
Műsorvezető: Szénási Sándor