„Klubrádió
A lényeg

Titokban rögzített szexvideóval zsarolták Budaörs polgármesterét

28/09/2019 15:14

| Szerző: Klubrádió/24.hu

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármester tudott a titokban készült felvételről, és annak közzétételét zsarolások előzték meg. A Klubrádiónak azt mondta, semmilyen törvénytelenséget nem követett el, az akció politikai ellenfeleinek érdeke. Az ügyben feljelentést tett, mert mind a videó rögzítése, mind annak közzététele bűncselekmény.

A ma megjelent szórólapon a Megalázott NŐK védegylete felirat olvasható aláírásként, ilyen szervezetnek azonban nincs nyoma. A 24.hu egyik olvasója arról számolt be, hogy a postaládájában egy Fidesz-szórólappal együtt találta meg a papírt, ami akár véletlen egybeesés is lehet.

Wittinghoff Tamás augusztusban arról beszélt a hírportálnak, hogy felkészült a lehető leggyalázatosabb támadásokra és ezeket túl fogja élni. Azt nyilatkozta: külön bízik abban, hogy a választópolgárok az alapján döntenek, amit az utóbbi néhány évtizedben tapasztaltak akár tőlük, akár a riválisaik részéről.

2019. szeptember 28. A lényeg / részlet, Wittinghoff Tamás (19.09.28.)
01:41
00:00

Ez a rendszerváltás utáni történelmük legaljasabb akciója – mondta a Klubrádiónak Wittinghoff Tamás. Egy évekkel ezelőtti magánélet botlásról van szó, hibát követett el, de nem az és nem úgy történt, ahogy megpróbálják beállítani. Törvénytelenül készítették a felvételt, törvénytelenül tették közzé és próbálták meg zsarolni. Két héttel a választások előtt kezdték el terjeszteni – azt hiszi, nem kell találgatni, hogy ez kinek állhat érdekében és kiknek a műve. Nem tudja bizonyítani, de „nem a politikai barátaink tették ezt” – fogalmazott. Feljelentést tett, szerinte nagyon könnyen felgöngyölíthető az ügy.

Azt a látszatot próbálják kelteni, hogy prostituáltakhoz jár, pedig „szó nincs róla”, valaki megpróbálta elcsábítani vagy megrendelésre tette ezt – mondta Wittinghoff Tamás. Valószínűleg nem volt elég erős, hibát követett el, de ezt a családjával rendezte évekkel korábban és abszolút mellette állnak.

Ahogy látja, a városban, mérhetetlen a felháborodás, hogy a választáskor ilyen eszközöket használnak. A zsarolás nem sikerült, azt szerették volna elérni, hogy ne induljon a választáson. Ez a legalja annak, amit az ember el tud képzelni. Az szerinte senkinek sem újdonság, hogy bűnözők vannak a közéletben, de hogy ilyen bűncselekményeket is képesek legyenek elkövetni, az meglepte a polgármestert.

Címlapi kép: Balogh Zoltán/MTI

A lényeg
2019. szeptember 28., szombat 16.00