„Klubrádió
Esti gyors

Uszíccsa, uszíccsa, uszíccsa! - Dési János jegyzete

23/10/2019 18:01

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Ahol az egyik legfőbb közjogi méltóság a modern, szabad államok alapvető működési elveit nyilvánosan és kérkedő büszkeséggel vágja a sutba, ahol a miniszterelnök egy köznácival és egy nyilaskás fickóval provokál, ott miért kell meglepődni azon, hogy fekete egyenruhába bújtatott szélsőjobber nyilasok vonulathatnak szabadon a városban, hogy aztán megtámadjanak egy, a szabadságszeretők számára fontos intézményt, az Aurórát.

2019. október 23. Esti gyors-részlet (2019.10.23. Dési János jegyzete)
02:33
00:00
Vegyünk három összefüggő dolgot. Az elmúlt órák eseményeiből. Kövér László, aki nemcsak magánhadsereget alapított, valamint gyakorlatilag lehetetlenné tette az újságírók működését a parlamentben – ahol egyébként amúgy sincs már túl sok érdekes – államelméleti bölcselkedésbe is fogott az úgynevezett közszolgálati egyetemen.

Itt kifejtette, hogy a fékek és – idézem – egyensúlyok rendszere marhaság. Ha a Fidesz nyert a választáson, akkor minden hatalom az övé – éppen úgy mint a dolgozó népé – független bíróság, média, akadémia, egyetem, versenyhivatal, médiahatóság és sorolhatnánk napestig, mind azért van, hogy a Fidesz – de inkább fogalmazhatánk úgy, hogy Orbán és szűk – köre érdekeit szolgálja. Minden hatalom Orbáné, aki Mészáros Lőrincen keresztül viszi haza a népgazdaságot.

Becsületes beismerés ez Kövértől – az öntudatra ébredő diktatúra szép megnyilvánulása. Bolsevik – ahogy ők most szeretik nevezni – kommunista alapvetés, de egy tisztes fasiszta rendszer is emígyen működik.

A következő, hogy Orbán – a kisember nagy nadrágban – egy Wass Albert verssel köszönti az övéit, amelyet a nyilaskás Dörner György mond el.

Wass pocsék író, de ami rosszabb, jelképe a szélsőjobbos, rasszista, úgynevezett úri és "keresztény" Magyarországnak, köznapi szóhasználat szerint egy szégyenteljes náci – és nyilvánvaló provokáció október 23-án a szabadság és a demokrácia híveinek.

És a harmadik dolog tulajdonképpen az előző kettőből következik. Ahol az egyik legfőbb közjogi méltóság a modern, szabad államok alapvető működési elveit nyilvánosan és kérkedő büszkeséggel vágja a sutba, ahol a miniszterelnök egy köznácival és egy nyilaskás fickóval provokál, ott miért kell meglepődni azon, hogy fekete egyenruhába bújtatott szélsőjobber nyilasok vonulathatnak szabadon a városban, hogy aztán megtámadjanak egy, a szabadságszeretők számára fontos intézményt, az Aurórát.

A szélsőjobb szokásos munkamegosztása ez. A politikusok "csak" beszélnek, uszítanak, a kétkezi verőemberek meg odacsapnak.

Igen, az Aurora elleni támadásért Orbán és Kövér és az összes többi demokratikus értékeket eldobó, a szabadságot felszámolni akaró politikus is felelős.

Október 23-án a magyar szabadság napján.

Dési János jegyzete a 2019. október 23-i Esti gyorsban hangzott el.