„Klubrádió
A lényeg

Budaházyék erőszakkal megszálltak egy VIII. kerületi szórakozóhelyet

26/09/2019 18:09

| Szerző: Klubrádió/Mérce

Budaházy György szélsőjobboldali aktivista és tizenöt társa délután bement az Auróra nevű szórakozóhelyre és közösségi térbe, ahol megzavartak egy rendezvényt és elfoglalták a terület egy részét - közölte a Mérce.

Az Aurórát a Fidesz és a kerület szintén kormánypárti vezetése is sokat támadta. Ahogy a Mércén olvasható, a szélsőjobboldali tüntetők azt kifogásolták, hogy a helyen szerintük családellenes és a homoszexualitást propagáló rendezvényt tartanak. Budaházyék az ott tartozkodók szerint patkányt is dobtak az egyik WC-be.

Ahogy az egyik szervező a Mércének elmondta, az Aurórában eredetileg zártkörű filmvetítés lett volna, amely a „Melegség és megismerés” címet viseli, amelynek az iskolákban a zaklatás és bullying elleni fellépésre és elfogadásra nevelni a fiatalokat. A tanároknak pedig segédanyagot nyújt, hogy fel tudjanak lépni az iskolában előforduló homófobiával szemben. Budaházyék kihúzták a konnektorból a hangosítást, nem engedték elkezdeni a rendezvényt.

A hely kihívta a rendőrséget, a rendőrök a hely beszámolója szerint 25 perc alatt értek ki, de több mint két órán át nem intézkedtek, elmondásuk szerint egy felsőbb rendőrségi vezetőt várnak. A hely bezárt, Budaházyék magánterületre is megpróbáltak bemenni, de ezt a szervezők megakadályozták.

A Mérce tudósítóit Budaházyék folyamatosan zaklatták, többször is lebuzizták őket. A rendőrök egy emberrel szemben intézkedtek, aki joghurttal dobta meg a homofób tüntetők molinóját. A közvetítésben elhangzott: Budaházyék végül három órányi ott tartózkodás után nem a rendőrség felszólítására, hanem maguktól mentek el, azt mondták, elérték a céljukat.

Itt találják a Mérce videóját az eseményekről: