„Klubrádió
Megbeszéljük...

Kövér hergeli a homofób apákat

21/05/2019 13:03

| Szerző: Klubrádió

Egy, a homoszexualitással szemben elutasító család visszaigazolást kaphat a politikusoktól például Kövér László mondatai miatt arra, hogy utálhassa, alázhassa, akár ki is tagadhassa a gyerekét – mondta a Budapest Pride szóvivője.

2019. május 20. Megbeszéljük / részlet, Peksa Kama (19.05.20.)
08:03
00:00
A Megbeszéljükben arról kérdezték Peksa Kamát, hogy Kövér László házelnök néhány napja egy fideszes lakossági fórumon a pedofilokhoz hasonlította azokat a melegeket, akik szeretnének gyereket örökbe fogadni, valamint azt is mondta: egy „normális” homoszexuális tudja, hol a helye, nem tartja magát egyenrangúnak.

Peksa Kama szerint mindenki a saját háza táján tud tenni azért, hogy elfogadóbbak legyenek az emberek, minden coming out nagyon fontos, mint ahogy az a tüntetés is, amelyet szombaton a Parlament előtt Kövér László szavai miatt tartottak.

Beszélt arról is, hogy az utóbbi egy-két hónapban ez már a második ilyen kijelentés; nem is akarta elismételni, hogy Gajdics Ottó, a Magyar Idők volt főszerkesztője mihez hasonlította az LMBTQ-embereket. Jelezte: minden alkalommal, amikor egy közéleti személyiség ilyen diszkriminatív, homofób és transzfób kijelentést tesz, gyűjtést indítanak, hogy az emberek támogassák a munkájukat, hiszen ezekből látszik, szükség van arra a tevékenységre, amelyet ők végeznek. 

A szóvivő arra kérte a politikusokat, gondolják meg, hogy mit mondanak, mert életeket tudnak tönkretenni. Hiszen egy nem elfogadó vagy kifejezetten elutasító környezetben felnövő fiatal családja, ha ilyet hall a politikusoktól, visszaigazolást kaphat arra, hogy utálhatja, kitagadhatja, megverheti a gyerekét.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük...
2019. május 20., hétfő 16.45
Műsorvezető: Dési János