„Klubrádió
Esti gyors

Egy normális házelnök tudja, hogy a világ rendje micsoda

17/05/2019 18:02

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Bálint Judit jegyzetének főszereplője a homoszexuálisokat a pedofilokhoz hasonlító Kövér László h̶á̶z̶m̶e̶s̶t̶e̶r̶ házelnök.

2019. május 17. Esti gyors-részlet (2019.05.17. Bálint Judit jegyzete)
02:27
00:00
Végtelenül szomorú vagyok, nézzék el nekem, de már tényleg nem tudok mit kezdeni azzal, hogy Kövér László mondja meg, hogy mi a normális és mi nem. Hogy az ő értékrendje határozza meg, hogy hogyan érezze magát a lakosság jelentős része. Mert azzal, hogy azt mondja, idézem: a normális homoszexuális tudja, hogy a világ rendje micsoda, hogy ő így született, ilyenné lett. Próbál ehhez a világhoz alkalmazkodni úgy, hogy nem tartja magát feltétlenül egyenrangúnak.” azzal nemcsak az LMBTQ közösséget alacsonyítja le, pedig ez sem kevés ember, a lakosság uszkve 8-10 százaléka. Hanem ugyanígy szembeköpi azokat, akik ezeknek az embereknek a szülei, barátai, sőt, kapaszkodjanak meg, gyerekei.

Fel nem foghatom, Kövér László honnan veszi magának a bátorságot, hogy ilyeneket mondjon, és azt sem, hogy nincs a közelében senki, aki azt mondaná neki, hogy Lacikám, kulturált emberek nem beszélnek így. De persze a normalitáshoz való hozzáállás az uralkodó pártban már rég ilyen ellentmondásos, most ugye ott tartanak a „családbarát kormány” pártjai, hogy nem mennek el a családok kilakoltatásáról szóló rendkívüli ülésre, hogy simán végignézik, hogy egy kilakoltatásra váró 9 gyerekes családnak civilek adják össze a házra valót. Vagy hogy a „keresztény kormány” egyik legfőbb ellenfele a katolikus egyház feje, pápa, a „várakozások felett teljesítő magyar gazdaság” nem tudja kitermelni a kórházak adósságát, sőt, hogy legyen egy focipélda is, a minden faluban két fociakadémiával bíró országban a labdarúgás maga is a béka feneke környékén van…

És ezt nem hiszem el, hogy nem látják azok, akik Kövér Lászlót a hatalomban tartják. De ezek szerint nekik az a jó, ha rajtuk kívül mindenki másnak egyre rosszabb.

Olyan hangulat van most körülöttem, mint a Harry Potterben, amikor rászabadultak a dementorok az országra. Tudják, a dementorok azok a lények, akik kiszippantják az boldogságot mindenkiből, minden szürke és szomorú lesz körülöttük, és egyszerűen eltűnik az öröm a világból. 

Kövér László szerintem az egyik legnagyobb dementor. De amíg nem bújik elő valahonnan egy okos Dumbledore, vagy néhány lelkes Harry Potter, addig ez az állapot így is marad. Esetleg gyakorlok picit – huss és pöcc, Expecto Patronum. Kár, hogy én nem vagyok varázsló.

Bálint Judit jegyzete a 2019. május 17-i Esti gyorsban hangzott el.