„Klubrádió
Esti gyors

100 méteres árokásás - Bálint Judit jegyzete

11/04/2019 18:03

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Túrassék fel 100 méter hosszan és 4 méter szélesen az Alkotmány utca, a rámpa végén egy körüljárható gránittömb legyen több helyütt meghasadva, a közepén öröklánggal.

 
Európa; 
Forrás: Párkocka
 

2019. április 11. Esti gyors-részlet (2019.04.11. Bálint Judit)
02:02
00:00
2019 tavaszán egy kellemesen meleg tavaszi reggelen az Alkotó felébredt, megdörzsölte szemét, kinyújtóztatta az előző napi fáradságos országlástól elgémberedett tagjait, majd az első kávéjának elhörpintése közben már rögtön azon járt az agya, hogy mivel örvendeztethetné meg hálás népét. Mire lehet szüksége ennek a drága nyájnak, ami évek óta a hatalomban tartja, amit évek óta védelmez az ellentől, fáradságot nem kímélve, a rettenetes balról fúvó ellenszélben?

Stadion ugyan nincs elég, de épül még pár, ezzel most nem lehet nagyot durrantani. A karmelita kolostort már felújította nekik, igaz, hogy csak kívülről láthatják, de ez messziről is gyönyörű. A ligetben már alig van fa, lassan minden beton, nem fognak ezek a drágák annyit prüszkölni allergiaszezonban, de ez is régóta zajlik már, lassan nem is érdekel már senkit. A Kossuth tér is megújult már, itt sem zavarja majd árnyék a látogatókat, jól fognak majd mutatni a képek az Instagramon, nem takarja majd ki a Parlamentet semmi. Arról nem is beszélve, hogy már kész a kisvasút is, annál nagyobb ajándékot pedig nehéz kitalálni.

Nagy gondban volt az Alkotó, de nem azért ő az első a legjobbak közt, hogy ilyen dolgok kifogjanak rajta, ha adni kell a népnek, ő márpedig adni fog:

Túrassék fel 100 méter hosszan és 4 méter szélesen az Alkotmány utca, a rámpa végén egy körüljárható gránittömb legyen több helyütt meghasadva, a közepén öröklánggal. A rámpa falán kétoldalt a történelmi Magyarország valamennyi – összesen több mint 12 ezer – településének neve legyen kőbe vésve az 1913-as helységnévtár szerinti változatban, egykori jelentőségüknek megfelelően, háromféle betűmérettel. 

A drága népnek nyilván másra sincs szüksége. Hiszen mindene megvan már. Ja, hogy ebben az utcában szoktak néha a tüntetni is? Most majd nem fognak. Nincs is miért. Ha pedig valamiért mégsem tetszik nekik a rámpa, az egész hosszabbítassék meg Bicskéig.

Bálint Judit jegyzete a 2019. 04. 11-i Esti gyorsban hangzott el.