„Klubrádió
Esti gyors

Kövér László nem tehet különbséget magyar és magyar között

12/08/2019 19:44

| Szerző: Klubrádió

Kövér Lászlónak nincs joga különbséget tenni magyar és magyar között – mondta Hegyesi Beáta, a Párbeszéd szakpolitikusa a házelnök szavaira reagálva.

2019. augusztus 12. Esti gyors / részlet, Hegyesi Beáta (19.08.12.)
03:43
00:00

„Rá kell ébreszteni az embereket arra, hogy nem az a jó magyar, aki magyarul beszél, hanem az, akinek három-négy gyermeke, 9-16 unokája van, valamennyien magyarul beszélnek, és elkötelezettek a nemzet ügye iránt.” – ezt mondta Kövér László az erdélyi Gyergyószentmiklóson.  

Hangsúlyozta: Hegyesi Beáta szerint sajnos van erre fogékony célközönség, mert ilyen az Orbán-kampány megosztó politikája. Ahogy azt az elmúlt napoban-hetekben láthattuk, a kólareklám után már nemcsak a melegek, hanem a kerekesszékesek ellen irányultak a kirohanások a Fidesz-médiából. Az ilyen kiszólások célja a tábor egyben tartása a választásokra készülve.

Hangsúlyozta: Kövér Lászlónak nincs joga különbséget tenni magyar és magyar között. Hegyesi Beáta szerint magyar az, aki magyarnak vallja magát és nincs annak fokmérője, hogy ki igazabb és ki kevésbé magyar. Pláne ezt gyerekszámhoz kötni kritikán aluli, de sajnos Kövértől nem váratlan – tette hozzá.

Ismertette: a születésszám évről évre átlagosan 2 százalékkal csökken, eddig 2019-ben is, a halálozások száma 0,5-1 százalékkal növekszik, a természetes fogyás pedig 4,6 százalékkal nőtt 2018 hasonló időszakához hasonlítva. A termékenységi arányszám is csökkent, 1,42-ről 1,4-re.

A 444 egyébként megnézte a KSH adatait, amelyek szerint Kövér László egyszerűen kizárta az ország lakosainak 92 százalékát a jó magyarok közül.

Címlapi kép: Wikimedia Commons

Esti gyors
2019. augusztus 12., hétfő 18:25
Műsorvezető: Herskovits Eszter