„Klubrádió
Kovátsműhely

Ha újra lehetne kezdeni…

1/05/2022 12:53

| Szerző: Klubrádió

A Kovátsműhely legutóbbi adásában Kováts Kriszta újabb daltörténettel jelentkezett: először Gallai Péter és Horváth Attila Ha csak most kezdenénk című dalát énekelte el, majd először Mérő László matematikus-pszichológust kérdezte a párkapcsolatok újrakezdéséről és az érzelmek jellegéről, utána pedig Farkas Zoltán gazdasági újságíróval beszélgetett a válságok, a háború vagy a járvány utáni újrakezdésről és a közéletről alkotott benyomásaikról.

2022. április 24. Kovátsműhely (2022. április 24., vasárnap 17:00)
54:00
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Pályi Márk
Az adás témaadó dala: 

A Kovátsműhely múlt vasárnapi adása ismét egy mindenki által ismert témához evezett: valamennyiünk életében vannak esetek, amikor valamit a legszívesebben újrakezdenénk, vagy legalábbis vágyunk erre – érzelmi okból, vagy akár józan megfontolásból. Erről szólt a daltörténet kiinduló dala is, melyet a műsorvezető-énekes, Kováts Kriszta elénekelt az adás kezdetén. Utána pedig első vendégét, a matematikusként és pszichológusként is széles körben jól ismert Mérő Lászlót köszöntötte a stúdióban, aki a témával kapcsolatos leglényegesebb kérdésekre kísérelt meg válaszokat adni. Mérő többek között elmondta azt a fontos, de sok esetben figyelmünket elkerülő fölismerést, hogy mikor a szereteten szorongunk, valójában soha nem attól tartunk, hogy a másik nem szeret bennünket, hanem az aggaszt minket, hogy magunk képesek vagyunk-e szeretni. Mérő László néhány olyan szempontot, megoldási módszert is felsorolt, amelyek képesek lehetnek hatékonyan segíteni egy kapcsolat, érintkezés fenntartását, esetleg újraindítását.

Az adás közepén Dés László Ha lenne jövő című dala hangzott el Koltai Róbert Csocsó című filmjéből, utána pedig Kováts Kriszta a második vendégét, a HVG-s Farkas Zoltán gazdasági újsáígrót köszöntötte a stúdióban, akivel a mai közéletünk újrakezdéssel kapcsolatos kérdéseit igyekeztek megbeszélni. Az eredeti kérdések között szerepelt, hogy hogyan lehet újraindítani a gazdaságot és az életet a most is éppen a szomszédunkban zajló háború vagy a látszólag már letűnt, de még velünk élő koronavírus-járvány és a vele járó karanténok után, de Farkas Zoltán számos megállapítást tett a jelenlegi magyar belpolitikai helyzettel összefüggésben is, arra is kitérve, hogy korábban mit várt volna, illetve most mire számít a kormányzattól.

Kováts Kriszta Mérő Lászlóval és Farkas Zoltánnal

A beszélgetések az itt olvasható részleteken kívül még számos más érdekességet tartalmaztak, ezért aki kíváncsi a témára és a vendégek gondolataira, kattintson a fenti hangsáv lejátszás gombjára és hallgassa meg az egész adást!

Most vasárnap pedig tartsanak újra velünk: délután 5-től egy újabb daltörténettel jelentkezik a Kovátsműhely, benne Kováts Krisztával és vendégeivel. Az énekes-műsorvezető ezúttal először Arany János megzenésített balladáját fogja elénekelni Szirtes Edina Mókus feldolgozásában, majd Diószegi Endre irodalomtanárral és két tanítványával, Kubus Írisszel és Lieber Tamással fog beszélgetni Arany János balladáiról és a témák más feldolgozásairól.

Tartsanak velünk most vasárnap is, vagy hallgassák meg az adást a Klubrádió archívumában, illetve podcastként! (Címlapi kép: Pixabay)

A most vasárnapi dal:

Kovátsműhely
2022. április 24., vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta