„Klubrádió
Café Péntek

A Klubrádió legeslegújabb kori története

25/03/2022 12:16

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Arató András, Bán Zsófia, Báron György és Gábor Áron voltak vendégeink a Café Péntekben, melyben a nemrég elhunyt Szkárosi Endrére is emlékeztünk.  

2022. március 25. Café Péntek (2022. március 25., péntek 20:00)
54:58
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Átadták az idei Filmkritikusok díját  az évek óta szokássá vált családias ünnepség keretében. A filmekről és a díjazottakról kérdeztük Báron György filmkritikust, a díjat odaítélő MÚOSZ Filmkritikusok Szakosztályának elnökét.

 
Kováts Kriszta és Báron György
 Fotó: Klubrádió
 

A Klubrádió és én 2 címmel megjelent Arató András új kötete, amelyben mélyen beleláthatunk nemcsak a Klubrádió legeslegújabb kori történetébe, hanem az ország történetébe, sőt – valamelyest a szerzőjébe is, amihez a mellékelt fényképek is nagy segítséget nyújtanak. Arató András volt a Café Péntek vendége. 

A Klubrádió és én 2
 
A Klubrádió és én 2
 

Bán Zsófia író egy nemrég angol nyelven megjelent kötetét véletlenül olvasta egy híres amerikai zeneszerző, aki most az Esti Iskola elbeszéléseihez zeneművet komponált. A New York-i bemutatón a szerző is jelen lesz, őt is kérdeztük az adásban.

Bán Zsófia
 
Bán Zsófia
 

Gábor Áron festőművész nagy híve az ellentétek, a feszültség, a viták képzőművészeti ábrázolásának. Életmű-kiállításán beszélgetett vele Váradi Júlia.

Gábor Áron
 
Gábor Áron
 

És meghalt egy remek művész, író, performer, irodalmi aktivista: Szkárosi Endre. A műsorban tőle búcsúztunk.

 
Szkárosi Endre (eredeti neve: Horváth Endre) (Budapest, 1952. május 28–2022. március 22.) József Attila-díjas (2007) magyar költő, művészeti író, műfordító, kritikus, irodalomtörténész, az ELTE egyetemi tanára. Fotó: MTA BTK ITI/Wikimedia Commons
 
Café Péntek
2022. március 26. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia