„Klubrádió
Kovátsműhely

Szakítás és női regényírók

25/02/2022 15:12

| Szerző: Klubrádió

Múlt vasárnap 17 órakor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: az énekes-műsorvezető, Kováts Kriszta először Vedres Csaba és Fábri Péter Még úgy ölel át című dalát adta elő a Titkos írás című albumáról, utána a dal témája kapcsán pedig Puskás Panni és Szécsi Noémi írókat faggatta a szakításról, a párkapcsolatokról és a női regényírókról.

2022. február 20. Kovátsműhely (2022. február 20., vasárnap 17:00)
51:03
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Pályi Márk

Az adás témaadó dala: 

Kováts Kriszta a párkapcsolat és a szakítás címszava alatt hívott beszélgetni két írót, Szécsi Noémit és Puskás Pannit. Persze a kérdés már a felkonferálásuknál eleve fölmerülhet, hogy íróként, női íróként vagy esetleg írónőként érdemes őket bemutatni – hiszen a téma a szerelmi kapcsolatok és a személyes szabadság női megközelítése volt. A beszélgetés fonalát mindenesetre legtöbbször végül spontán irányok szabták meg, így szó esett többek közt arról, hogy az eddig színikritikus, elsőkötetes Puskás Panni még a vágyai kiélését szereti "megvalósítani” műveiben, míg a nála nem is sokkal idősebb, de immár a sokadik regényén is túl levő Szécsi Noémi már az első kötete, a vámpírregénye után inkább elindult a realizmus felé. Beszéltek arról is, hogy az emancipáció és a hagyományos nemi szerepek milyen közegekben hogyan viszonyulnak egymáshoz, kell-e választani közülük és vajon mennyire ismerjük a köreinken kívüli világot; de még Lányi Sarolta neve is szóba került.

Kováts Kriszta Puskás Pannival és Szécsi Noémival. Fotó: Klubrádió
 

A beszélgetések az itt olvasható részleteken kívül még számos más érdekességet tartalmaztak, ezért aki kíváncsi a témára és a vendégek gondolataira, kattintson a fenti hangsáv lejátszás gombjára és hallgassa meg az egész adást!

Most vasárnap pedig tartsanak újra velünk: délután 5-től egy újabb daltörténettel jelentkezik a Kovátsműhely, benne Kováts Krisztával és vendégeivel. Kováts Kriszta Bármit kérdezek tőle című dalának eléneklése után a Baltazár Színház új előadásáról beszélget a színház alapítójával és vezetőjével, Elek Dórával, valamint Réti-Harmath Olívia és Farkas Dorka koreográfusokkal. Tartsanak velünk most vasárnap is, vagy hallgassák meg az adást az archívumban vagy podcastként is!

(Címlapi kép: Pixabay)

Kovátsműhely
2022. február 20., vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: Pályi Márk