„Klubrádió
Kovátsműhely

Férfi és nő romantika nélkül

27/10/2021 16:12

| Szerző: Klubrádió

Múlt vasárnap 17 órakor újabb daltörténettel jelentkezett a Kovátsműhely: az énekes-műsorvezető, Kováts Kriszta először Vedres Csaba és Fábri Péter Nézők c. dalát énekelte el a Titkos írás című albumáról, majd először Kánya Kata színészt faggatta a társkereső szolgáltatásokról, azután pedig Gönczi Dorkával beszélgetett a házassági válságról és a párkapcsolati mediációról.

2021. október 24. Kovátsműhely (2021. október 24., vasárnap 17:00)
53:25
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Pályi Márk

A Kovátsműhely legutóbbi adásában Kováts Kriszta azt próbálta föltérképezni, milyen az, amikor férfi és nő viszonyára nem a megszokott romantikus felfogás felől tekintünk, hanem megnézzük azokat a részeit, amelyek problematikusabbak ennél. Ehhez először a párkeresési nehézségekről, majd a kapcsolat válságáról beszélgetett. Az első téma meghívott vendége Kánya Kata színművésznő volt, aki immár közel harminc esztendeje társkereső szolgáltatást üzemeltet. Érthető tehát, hogy sajátos szemszögéből számolt be a párkeresés nehézségeiről: szerinte a régebbi korszakokkal ellentétben ma már nincsenek olyan helyek, ahol könnyű ismerkedni, és személyes véleménye szerint nincs első látásra kialauló szerelem, ehelyett a párkereső szolgáltatásokat preferálja, erről számos élményét elmesélte. Ha nem is gondolhatjuk ilyen sekélyesnek a helyzetet, hiszen az tudvalevőleg az egyének és a környezetük viszonyán múlik legnagyobb mértékben, amit számos ember spontán létrejött boldog kapcsolata is tanúsít, mindenképp érdemes azzal a szemponttal is megismerkedni, amely szerint nem a partner megtalálásának, hanem magának a kapcsolatnak kell majd romantikus tartalommal feltöltődnie.

Az adás közepén az Esti Kornél zenekar Egyedül című dala hangzott el, majd a műsorvezető telefonon kapcsolta be az adásba Gönczi Dorkát, aki férjével és mediációs társával, Varga Zsolttal együtt autójában éppen vidékre tartott színházi eszközökkel megvalósított ismeretterjesztő előadására, amelynek során válságba jutott kapcsolatokból mutatnak be jeleneteket; ennek köszönhetően a közönség is ráismerhet a saját problémáira és elkezdhet foglalkozni vele, valamint megoldást keresni rá. Gönczi elmondta, hogy a mediációs folyamat nem terápiát jelent, de a terápiához hasonlóan lehet hosszabb és rövidebb is, illetőleg a kimenetelét sem lehet látni előre: van, amikor a válás megkönnyítése, de van, hogy – esély esetén – a kapcsolat rendezése a cél. Akit érdekel a két beszélgetés számos más részlete is, az kattintson a fenti hangsáv lejátszás gombjára és hallgassa meg az adást!

Kánya Kata és Kováts Kriszta

Jövő vasárnap újabb daltörténettel jelentkezik a Kovátsműhely, tartsanak ismét Kováts Krisztával és vendégeivel! Az Elfelejtett istenek című dalt követően Gábor György vallásfilozófus fog beszélni a világvallások kialakulásáról, Korpics Márta kommunikációs szakértő pedig az egyházak szakrális kommunikációjáról.