„Klubrádió
Kovátsműhely

Csúnya kisfiúk és gyönyörű nők

18/04/2020 09:51

| Szerző: Barna Zsuzsanna/Klubrádió

A Kovátsműhely vasárnapi daltörténete Woody Allenről szól. Adásunk első felében Kern András volt a vendégünk, aki Woody Allen legendás magyar hangja, a Játszd újra, Sam! című előadás főszerepét pedig 37 éve játssza a Pesti Színházban. A második részben Horváth Gabriella pszichológussal beszélgettünk párkapcsolatokról, párkapcsolati zavarokról.

2020. április 19. Kovátsműhely (2020. április 19., vasárnap 17:00)
52:31
00:00
Műsorvezetők: Kováts Kriszta Szerkesztők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna

Bár Kern Andrást egy időben nagyon bosszantotta, hogy Woody Allen magyar alteregójaként emlegették, mégsem elvitatható a tény, hogy a két művészben mennyi közös van. Kern elmondta, hogy Woody Allen filmjeiben azt szereti a legjobban, amikor a szomorúság és a keserűség a féktelen humorral találkozik; ezt a kettősséget egyébként ő maga is sajátjának tartja.

Két kedvenc Allen-filmje az Annie Hall és a Blue Jasmine. Természetesnek tartja, hogy Woody Allen filmrendezői stílusa változott az évek alatt, hiszen az ember sem marad ugyanaz az idő múltával. Ő maga 37 éve játssza a Játszd újra, Sam! főszerepét a Pesti Színházban, és az az előadás is sokat alakult az évtizedek alatt. Arra azonban már nem emlékszik, hogy annak idején melyik mondat származott az előadásban Allentől, melyik pedig tőle. Beszélgettünk depresszióról, de Kern András pályakezdéséről is, amikor még közel sem vette olyan komolyan a pályát, mint manapság - amikor nem volt színpadon, előszeretettel szórakoztatta a kollégáit paródiákkal. Bár fiatalon filmrendezőnek készült, első nagyjátékfilmjét mégis csak negyvenhét évesen rendezte, és színpadra lépés előtt a mai napig lámpalázas.

Adásunk második felében Horváth Gabriella pszichológus adott választ azokra a kérdésekre, amelyeket maga Woody Allen is boncolgatott filmjeiben: milyen a jó párkapcsolat? Miért olyan nehéz a párok közötti kommunikáció? Honnan jönnek a félreértéseink, milyen komplexusaink vannak, és azok miből eredeztethetőek?

Horváth Gabriella és Kováts Kriszta
 
Horváth Gabriella és Kováts Kriszta
 

Beszélgettünk arról is, hogy a gyerekkori traumáink milyen hatással vannak párkapcsolatainkra,, és mire kell odafigyelnünk egy párterápiában.

Kovátsműhely
2020. április 19. vasárnap 17:00
Műsorvezető: Kováts Kriszta
Szerkesztő: Barna Zsuzsanna