„Klubrádió
Klubdélelőtt

Hétgyerekes anya, aki megtudja, hogy a huszonöt éves fia lány

9/09/2022 23:01

| Szerző: Klubrádió

Dr. Mangó Gabriella Gyöngyösön háziorvos, nemrégiben egy magánéleti történetet írt meg a közösségi oldalán, amiről a Klubdélelőttben beszélt. Vendégünk volt még László Csaba közgazdász, Földvári Gergely Grego zeneszerző, zongoraművész, Frank Iván újságíró, valamint Hámori Barbara producer is, a tavaly elhunyt Hámori József akadémikus, miniszter lánya.

2022. szeptember 10. Klubdélelőtt (2022. szeptember 10., szombat 10:05)
159:09
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubdélelőtt vendégei és témái:

Ami a gazdaságban most zajlik, az még nem a klasszikus válság, de abba az irányba haladunk. Sokan vannak, akiket az infláció már most súlyosan érint, ahogy a rezsi emelkedése is, ők már most válságként élik meg a helyzetet. Az üzleti szféra jelentős része azonban még nem így érzékeli, bár érkeznek a figyelmeztető jelek. László Csaba közgazdász, egykori pénzügyminiszter augusztusban kifejtett véleménye ez, vajon azóta máshogyan gondolja?

 
László Csaba Forrás: Facebook
 


Földvári Gergely – művészneve Grego – zeneszerző, zongoraművész és fotográfus bejárta a fél világot, Berklee College of Musicon végzett, zeneszerzés szakon magna cum laude diplomát szerzett, amelyet Pat Metheny ítélt oda neki 1996-ban. Amerikai tanulmányait a Berklee-től és a világ több más részéről kapott, jelentős érdemeken alapuló ösztöndíjak tették lehetővé. Sok elfoglaltsága mellett Latin címmel  könyvet írt az öten évvel ezelőtti, 1972-es müncheni olimpián végrehajtott terrortámadásra emlékezve.

 
Földvári Gergely
 Fotó: Facebook
 


Frank Iván újságíró, szerkesztő, rádiós műsorvezető, elsőkötetes író, nemrégiben töltötte be a 80. évét. Könyvének címe: Kissrác a kisvárosból (1944-1956). Hogy miről szól a könyv? Arról a kissrácról, aki túléli a deportálást, az ötvenes évek történelmi fordulatait, az értelmiségi, a kulák, a középparaszt, a horthysta katonatiszt mindennapjait, majd jönnek a budapesti évek, ami  1956-tal veszi kezdetét.

 
Frank Iván
 Forrás: Facebook
 

 

Dr. Hámori József Széchenyi-díjas biológus, agykutató, a Magyar Tudományos Akadémia egykori alelnöke, az első Orbán-kormány első nemzeti kulturális örökség minisztere egy évvel ezelőtt hunyt el,  most  poszthumusz díjjal tüntették ki, a Haza embere lett. Vendégünk a lánya, Hámori Barbara filmproducer, forgatókönyvíró.

 
Hámori Barbara
 Forrás: Facebook
 

 

 
Hámori József
Forrás: tompens.com
 


Dr. Mangó Gabriella Gyöngyösön háziorvos, nemrégiben egy magánéleti történetet írt meg a közösségi oldalán. Hogy ez miről szól? Arról, mit érez egy hétgyerekes anya, egy orvos, aki megtudja, hogy a huszonöt éves fia lány. Így írt erről: „Pszichológus! Az kell ide! Majd rájön, hogy rosszul gondolja. Nem a testemben, hanem lélekben, a gondolataimban vagyok lány, anya! A segélyvonalakat hívtam, hogy elviszem hozzájuk a fiam/lányom. Azt mondták, inkább nekem kell ezt megemésztenem. És én emésztettem. Úgy éreztem, összedőlt a világ, valamit elvettek tőlem, becsaptak. Mi van, ha rájön, hogy rosszul gondolja? Ki az a marha, aki férfi helyett nő akar lenni? Mi lesz vele? Írtam a tesóinak és neki is, hogy baj van. Amikor ezt a levelemet megkapta a lányom, akkor éppen a munkahelyén volt. És bebújt az asztala alá sírni ..” A történet folytatását hallgathattuk meg a Klubdélelőttben.  

 
Dr. Mangó Gabriella Forrás: Facebook
 

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Klubdélelőtt
2022. szeptember 10., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa