„Klubrádió
Klubdélelőtt

Metál az ész

3/06/2022 17:43

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Haumann Péterre emlékeztünk, köszöntöttük a 60 éves Kalapács Józsefet, bemutattuk Mandl József tudóst, Lajtai Péter képzőművészt és és munkájukat; illetve a hamarosan kezdődő ünnepi könyvhétről beszélgettünk Gál Katalinnal.

2022. június 04. Klubdélelőtt (2022. június 04., szombat 09:00)
159:42
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Haumann Pétert
, a Nemzet Színészét  tavaly, a nyolcvanadik születésnapján itt a Klubrádióban köszönthettük. Nagyon készültünk a nyolcvanegyedik születésnapjára is, sajnos ez már nem adatott meg. Hosszú és súlyos betegség után elment. A Klubdélelőtt első órájában rá emlékeztünk.

Haumann Péter
 
Haumann Péter
 
Forrás: Wikipedia
 

Dr. Mandl József Széchenyi-díjas kutatóorvos, biokémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja. Kutatási területe a májműködés biokémiája és molekuláris biológiája, az endoplazmás retikulum, stressz, antioxidánsok, C-vitamin... A napokban Semmelweis Ignác-díjjal tüntették ki.

Dr. Mandl József
 
Dr. Mandl József
Fotó: Kovács Attila
 

Lajtai Péter képzőművész nagyon aktuális, és számára a lehető legszemélyesebb és legfontosabb projektbe kezdett. A holokauszt képzőművészeti ábrázolásának újszerűségét mutatja be úgy, hogy az ne konkuráljon a dokumentumokkal, és ne legyen velük összehasonlítható.

Lajtai Péter
 
Lajtai Péter
 

Kalapács József rockzenész, a honi metál egyik megteremtője, musicalek főszereplője 60 éves lett. Ez alkalomból az Erkel Színházban ad koncertet.

Már csak egy hét, és kezdődik a 93. Ünnepi Könyvhét. Vendégünk volt Dr. Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének elnöke.

 
Gál Katalin
 
Klubdélelőtt
2022. június 4. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa