„Klubrádió
Klubdélelőtt

A kajaklapáttól a citlingig – Klubdélelőtt ajánló

19/08/2022 23:03

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőttben Dr. Ádám Ágnes belgyógyász és alvásszakértő; a 80 esztendős Szilágyi Tibor; a hosszú és tartalmas diplomatakarriert befutott Bokor Balázs, a fiatal politikus Berg Dániel mellett vendégünk volt Víg Mihály zenész, akiről most készült egy portréfilm, valamint Kucsera Gábor egykori kajakos, aki ma már asztalosként dolgozik és gyerekeket táboroztat. 

2022. augusztus 20. Klubdélelőtt (2022. augusztus 20., szombat 09:00)
166:09
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Dr. Ádám Ágnes
 
Dr. Ádám Ágnes
 

9.00 Ádám György Állami- és Széchenyi-díjas orvos, pszichofiziológus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az összehasonlító ember- és állatélettan neves kutatója, az ELTE általa alapított Összehasonlító Élettani Tanszékének vezetője, az MTA Pszichológiai Intézet igazgatója, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora. Mindez sajnos már múlt idő, 2013-ban, 90 évesen hagyott itt minket. Most lenne 100 éves, ez alkalomból konferenciát szerveznek a tiszteletére. Vendégünk volt a lánya, Dr. Ádám Ágnes belgyógyász, alvásszakértő.

 

9.30 Kerek évfordulót ünnepeltünk, Szilágyi Tibor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész hamarosan belép a 80 évesek táborába. Isten éltesse sokáig!

10.00 Bokor Balázs élete  kész kalandregény. Hosszú évtizedeken át dolgozott nagykövetként, többek között Jemenben, Libanonban, Líbiában, Szíriában, majd volt főkonzul Los Angelesben, jelenleg a Magyar Hollywood Tanács elnöke.

10.30 Kucsera Gábor Magyarország egyik legsikeresebb férfi kajakosa volt. Többszörös világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpiai negyedik helyezett, 2005 és 2009 között minden évben az Év férfi kajakosa. 2011-ben négyesben olimpiai kvótát szerzett a magyar válogatottnak. Ma már a sport mellett rátalált két másik szenvedélyére: az egyik a gyerekek táboroztatása, a másik az asztalosmunka.

Kucsera Gábor
 
Kucsera Gábor
 

11.00 Víg Mihály zeneszerző, versíró, dalszövegíró, gitárművész és énekes alapító tagja a Trabant és Balaton együtteseknek. Filmzenéket komponált Xantus János, Szirtes András, Szabó Ildikó Müller Péter Sziámi és Tarr Béla filmjeihez. A Sátántangó című filmben a főszerepet - Irimiás - is ő játssza. A torinói ló című film zenéjét 2011-ben jelölték az Európai Filmdíj "legjobb zeneszerző" díjára. Szerepel Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című filmje szereplői között is.

11.30 Berg Dániel édesanyja, Palotai Klára a Halász Péter nevével fémjelzett Kassák Ház Stúdió tagjaként 1976-ban politikai nyomásra hagyta el Magyarországot, majd a disszidens csapatból létrejött Squat Színház tagjaként Nyugat-Európában, végül az Egyesült Államokban telepedett le. Fia, Dániel New Yorkban született, tanulmányait főleg New Yorkban végezte, politikatudomány és nemzetközi kapcsolatok szakon tanult. Miután hazajött, nagyobb ismertségre a a CEU melletti kiállásként szervezett tüntetések szónokaként, szervezőjeként tett szert.

Berg Dániel
 
Berg Dániel
 
Klubdélelőtt
2022. augusztus 20. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa