„Köszönjük,
Klubdélelőtt

Min, hol, mikor, hogyan és miért nevetnek az emberek?

11/11/2022 23:13

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

Papp Richárd, alias Riki kulturális antropológus például azt kutatta, min, hol, mikor, hogyan és miért nevetnek az emberek. A finn Ari Santeri Kupsus első körben a divat világában futott be, többek közt a finn köztársasági elnököt, majd a miniszterelnököt is öltöztette. Húsz éve él Magyarországon. Az ENSZ történetében eddig egy magyar elnöke volt a közgyűlésnek, 40 év után újból magyar elnöke lett, Kőrösi Csaba. Novemberben töltötte a kilencvenet Vitray Tamás tévés, akit születésnapján köszöntöttünk, akárcsak Szigethy Gábor színháztörténészt, aki szeptemberben lett nyolcvan. 

2022. november 12. Klubdélelőtt (2022. november 12., szombat 09:00)
162:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A Klubrádió vendégei és témái:

Vitray Tamás 90 éves. 64 évet töltött a Magyar Televízióban, olyan műsorok fűződnek a nevéhez, mint Ötszemközt, Csak ülök és mesélek, Telefere... 45 olimpiai aranyérmet közvetített, de mindez kevés volt ahhoz, hogy egykori munkahelye felköszöntse a jeles nap alkalmából.

 
Kun Zsuzsa köszönti Vitray Tamást
Fotó: Klubrádió
 


Papp Richárd, alias Riki, docens, kulturális antropológus. Kutatási területei: identitás, vallás, kulturális emlékezet, modern mítoszok és rítusok, etnicitás, nacionalizmus, humor. Például azt kutatta, min, hol, mikor, hogyan és miért nevetnek az emberek.

 
Papp Richárd  
Fotó:YouTube 
 

 

Szigethy Gábor színház-és irodalomtörténészt, rendezőt, írót 80. születésnapján köszöntöttük. A Ruttkai-, a Latinovits-, a Dajka-, a Mezei Mária-hagyaték gondozója, 1983-ban egyik alapítója volt a Fészek Művészklubban a Latinovits Baráti Körnek, 1989-ben feleségével, Gábor Júliával (Ruttkai Éva és Gábor Miklós lányával) létrehozta a Ruttkai Éva emlékszoba színháztörténeti gyűjteményt.

 
Szigethy Gábor
 Forrás: Wikipédia
 Ari Santeri Kupsus Finnországban született, dolgozott Skandinávia, Svájc legnagyobb divatházainál, a finn köztársasági elnök kabinetjéhez kerülve az államfőt, majd a miniszterelnököt öltöztette. Húsz éve él Magyarországon.

 
Ari Santeri Kupsus 
Fotó: Facebook
 

 

Az ENSZ történetében eddig egy magyar elnöke volt a közgyűlésnek, 40 év után újból magyar elnöke lett. Kőrösi Csaba tanult a Moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében, a Leedsi Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében, a Truman Közel-Kelet Tanulmányok Intézetében a Jeruzsálemi Héber Egyetemen, valamint a Harvard Egyetemen. Diplomataként dolgozott Görögországban, Izraelben és Líbiában ...

Vízügyi fórum Budapesten
 
Kőrösi Csaba 
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt
 
Klubdélelőtt
2022.november 11., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa