„Klubrádió
Klubdélelőtt

Demszky 70

23/09/2022 18:11

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Demszky Gábor, Máté Kriszta, dr. Kende Péter, Czakó Borbála és Baku György voltak a Klubdélelőtt vendégei, akik Kun Zsuzsával és a Klubrádió hallgatóival töltötték a szombati nap elejét.

2022. szeptember 24. Klubdélelőtt (2022. szeptember 24., szombat 09:00)
162:54
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Budapest rendszerváltás utáni első főpolgármestere, Demszky Gábor 70 éves. 20 évig vezette a várost, sokak szerint jól, persze akadnak bírálói is szép számmal. Múltról és jelenről, a betegségéről, mindenről őszintén mesélt.

Demszky Gábor 1988-ban
 
Demszky Gábor 1988-ban
Hodosán Róza / Fortepan.hu
 

Máté Kriszta régóta nem látható a televízió képernyőjén. Miután végigjárta a szakmai ranglétrát, volt riporter, műsorvezető, szerkesztő, közben folyamatosan tanult és tanult. Az egyetemi diplomák mellé a doktori fokozatát is megszerezte, egyetemi docens lett, most producerként dolgozik. Születésnapján köszöntöttük.

Dr. Kende Péter szociológus, társadalomtudós, miután 1956-ban újságíróként részt vett a felkelésben, a megtorlások miatt kénytelen volt elhagyni Magyarországot. Franciaországban telepedett le, ahol közel 40 évig, elsősorban a szovjet blokk kutatójaként dolgozott. 95 éves, ma már ritkábban jár haza, de egy ilyen alkalommal sikerült vele a találkozó.

 
Kende Péter
Fotó: Pálinkás János
 

Czakó Borbála közgazdásznak, Magyarország egykori londoni nagyköveteként volt alkalma együtt dolgozni Tony Blairrel, Gordon Brownnak, David Cameron miniszterelnökkel, de találkozott a nemrégiben elhunyt II. Erzsébet királynővel is. Hogyan tovább Egyesült Királyság?

Baku György jogász, színész, rendező, újságíró. Vajon hogyan lehet egy fiatalembernek ennyi lábon megállni? Mégpedig minden területen sikerrel.

Baku György
 
Baku György
 
Klubdélelőtt
2022. szeptember 24. szombat 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa