„Klubrádió

Folytassa, Klubrádió! – Hardy Mihály jegyzete

18/09/2022 18:40

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

Önök kiálltak mellettünk, mert hajlandóak voltak a csekélyke nyugdíjból vagy éppen az egyetemi ösztöndíjból, a tanári fizetésből meg a nehezen összekuporgatott KATA-s jövedelemből lecsípni egy kicsit, hogy hadd szóljon! Mert a gazság helyett Önök az igazságra szavaztak. Méghozzá a lehető leghitelesebb módon, a saját pénztárcájukkal. Isten tartsa meg a jó szokásukat!

Nem tudom, elgondolkodtak-e mostanában… a Klubrádióról? Tudják, arra a társaságra gondolok, akiknek a hangja egészen sokáig hallatszott a 95.3, majd a 92.9 Mhz-en az otthoni kisrádióból, meg a kocsiban, ha odakapcsoltak, egészen addig, amíg a hatalom úgy nem döntött, hogy a Klubrádiónak meg kell halnia. Másokkal könnyedén megtették – gondolhatták – most is gyorsan túl lesznek rajta. Hát nem így lett…

És ez alapvetően Önöknek, a hallgatóknak köszönhető. Mert Önök nem hagyták. Mert kiálltak mellettünk, mert hajlandóak voltak a csekélyke nyugdíjból vagy éppen az egyetemi ösztöndíjból, a tanári fizetésből meg a nehezen összekuporgatott KATA-s jövedelemből lecsípni egy kicsit, hogy hadd szóljon! Mert a gazság helyett Önök az igazságra szavaztak. Méghozzá a lehető leghitelesebb módon, a saját pénztárcájukkal. Isten tartsa meg a jó szokásukat!

És persze azért sem sikerült elhallgattatni bennünket, mert mi nem hagytuk magunkat. Részben magunk miatt, mert szeretünk rádiózni, részben Önök miatt, mert szeretik hallgatni. Ez pedig kötelez bennünket. Nekünk is, Önöknek is életünk része lett, és remélem, marad is a Klubrádió. Hosszú évekkel ezelőtt, amikor még én is idézőjelben „csak hallgatóként” fogyasztottam a Klubrádiót, nehezen tudtam volna, ma sem tudom elképzelni az életem nélküle. Nem megy. Egyszerűen kell, annyira hozzászoktam ahhoz, hogy a reggeli borotválkozás, a kávézás meg autóvezetés közben szól a Reggeli gyors. Hogy délelőtt, ha tudok, belehallgatok az Ötösbe, délben megtudhatom, hogy addig mi történt, délután aztán Önök vívnak szópárbajt Bolgár Györggyel, majd jön az Esti gyors. És persze nincs szombat Klubdélelőtt nélkül, kár lenne kihagyni a Hetes Stúdió okos beszélgetéseit, vasárnap meg a Szavakon túl és utána az Anno Budapest.

Bocsánatot kérek azoktól, akiknek „Basszus!”, nem fért bele a műsoruk a felsorolásba. Legalábbis ebben a Galaxisban, de „Ki merem mondani” – és ez most egy Belső közlés – ezen túl is bemutatjuk, hogy kik A világ urai és szembenézünk a Realitással, az Útszélen is. Nem feszegetem tovább a Tűréshatárukat, legfeljebb, ha eljön a Dobszerda!

Szóval folytassa, Klubrádió! – és folytassák Önök, kedves Klubrádió hallgatók!

Hardy Mihály jegyzete a 2022. szeptember 18-i Szörp Szóda Fesztiválon hangzott el.

✲  ✲  ✲

HA ÖN IS TÁMOGATJA A KLUBRÁDIÓ FENNMARADÁSÁT, KATTINTSON AZ ALÁBBI LINKRE, AHOL MINDENT ELOLVASHAT A TÁMOGATÁSI MÓDOKRÓL.