„Köszönjük,
Esti gyors

A magyar kormány tagjai Isten nevével takaródznak, közben naphosszat istentelenkednek – Hardy Mihály jegyzete

7/06/2021 18:20

| Szerző: Hardy Mihály/Klubrádió

 | Szerkesztő: Wilk Valentin

… Ha megfeszülnek sem akar a Vatikán első embere találkozni sem a magyar kormányfővel, sem az államfővel. … Lassan nincs a tízparancsolatnak olyan passzusa, amit napi szinten meg nem szegnének a magyar kormány tagjai. Lopnak és hazudnak, paráználkodnak, ha van hozzá megfelelő tengeri jacht vagy… ereszcsatorna. Még a „Ne ölj!” parancsolatát is említhetnénk, elég csak felidézni a statáriális kórházi ágykiürítést idén tavasszal. És akkor még nem beszéltünk a felebarátok és mások házának, javainak, házastársának tiszteletéről, pontosabban annak elorzásáról!

2021. június 07. Esti gyors-részlet / Hardy Mihály jegyzete - 2021.06.07.
02:58
00:00

Nem tudom, elgondolkoztak-e már azon, hogy mennyire nincs szerencséje a Fidesznek, no meg Orbán Viktornak ezekkel a pápai látogatásokkal? Valahogy minden fordítva sül el, mint ahogy azt a Karmelita kolostorban eltervezik, és ha megfeszülnek sem akar a Vatikán első embere találkozni sem a magyar kormányfővel, sem az államfővel.

Talán még sokan emlékeznek rá, amikor 1991-ben a narancsszínű párt emberei azzal kavartak botrányt, hogy egyenesen a „cápalátogatáson” gúnyolódtak a parlamentben, amikor szóba került II. János Pál pápa akkori magyarországi vizitje. Igaz, ezért akkoriban legfeljebb összevont szemöldök és némi rosszallás volt a reakció, nem milliós bírságok a házelnöki széket bitorlótól.

Higgyék el, nem ördögtől való a pápának a magyar vezetőkkel találkozni: 1995-ben Göncz Árpádot, 1996-ban pedig pannonhalmi látogatásán Horn Gyula miniszterelnököt is fogadta, akivel a rá következő évben a Vatikánban is találkozott II. János Pál. A teljesség kedvéért tegyük hozzá: 2010 decemberében XVI. Benedek, 2016-ban pedig I. Ferenc fogadta Orbán Viktort a Vatikánban. Csakhogy azóta nagyot változott a világ, pontosabban Orbán Viktorról immár a külvilág számára is láthatóan lehullt a lepel.

A legtöbb helyen, így a Vatikánban is a menekültekkel szembeni kérlelhetetlen és brutális magyar eljárásokat hozzák fel elsőre, amik köszönőviszonyban sem állnak a keresztényi könyörületességgel. A Vatikánban persze nyilván arról is tudnak, hogy lassan nincs a tízparancsolatnak olyan passzusa, amit napi szinten meg nem szegnének a magyar kormány tagjai. Isten és a kereszténység nevével takaródznak, miközben naphosszat istentelenkednek. Lopnak és hazudnak, paráználkodnak, ha van hozzá megfelelő tengeri jacht vagy… ereszcsatorna. Még a „Ne ölj!” parancsolatát is említhetnénk, elég csak felidézni a statáriális kórházi ágykiürítést idén tavasszal. És akkor még nem beszéltünk a felebarátok és mások házának, javainak, házastársának tiszteletéről, pontosabban annak elorzásáról!

Őszintén szólva semmi meglepőt nem találok abban, hogy a szociális kérdésekben igencsak érzékeny argentin pápa nem kívánja egy személyes találkozással legitimálni ezt a magyar vircsaftot.

Orbán Viktor meg be kell, hogy érje más, e világi barátokkal. Mint amilyen a belarusz Alekszander Lukasenko, az azeri Hejdar Alijev, a kínai Hszi Csin-ping vagy az orosz Vlagyimir Putyin. Velük nagyszerűen megértik egymást …

Hardy Mihály jegyzete az Esti gyors 2021. június 7-i, hétfői adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

Tízparancsolat