„Klubrádió
Esti gyors

Így nem leszünk haverok – Szénási Sándor jegyzete

2/06/2021 18:01

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

 ... Ennek az elmehulladéknak a kreténségéről, remélem, nem kell külön értekezni, legalábbis e helyt. Nem is teszem, csak azt kérném, fejezzék ezt be. Most. Az aljasság nem nemesül meg attól, hogy nem a Fidesz mondja, nem is válasz semmire ...

2021. június 02. Esti gyors-részlet (2021.06.02. Szénási Sándor jegyzete)
02:44
00:00

Az „ellenzekiosszefogas22” nevű Instagram-oldal napi odamondogató, mémgyártó, a kormány hibáira, bűneire stb. gyorsreagáló felület, mondjuk úgy: karcos modorú, nyers és egyszerű, olykor jó poénokkal. Nem tudom, kié, valamelyik ellenzéki párté-e egyáltalán, de ott van, sűrűn. A Fidesz ketrec-, utcai, vagy bármilyen, harcosaival szembeállított tematizálás.

Jó lenne, ha ez a szembenállás megmaradna, úgy értem, nemcsak politikai, hanem morális téren is.

De most van vele baj.

Az egyik termékükön a felirat az, hogy „ A Fidesz a szellemi létminimumon élők szektája.” Alatta a saját komment a saját elmeszüleményhez azt mondja, hogy „Sajnos ez tény, ezzel vitatkozni sem lehet!”

Azért próbáljuk meg. Az a művi fölény, amit az oldal előállítani igyekszik, azzal áltat, hogy AZOK ott egy szanatórium elmeroggyant lakói, MI meg a haza vagyunk a magasban. MI vagyunk a művelt és képességes társadalom, AZOK pedig ennek a legalja, nyilván még lelki szegények is. Ennyi lenne a válasz tizenegy évre. A nemzetből való kiátkozás szélsőjobboldali formulájának tovább butított kópiája. Aki ezt leírta, és betette az oldalra, nem szemben áll Fidesszel, hanem mellette.

De van itt egy másik díszpéldány is. Az őszödi filmmel kapcsolatban az oldal, tehát az instagramos „ellenzekiosszefogas22” azt írja, látszik, kik vállaltak részt benne. Felül pedig a névsor, de nem ám csak úgy, szikáran, nem, ott van a születési hely is. Hogy aszongya, az egyik színész Nagykárolyban jött világra, Románia, a másik Gyergyószentmiklóson, Románia, a harmadik Beregszászon, Ukrajna, a negyedik – csak hogy a művelt Nyugat se ússza meg – Skarában, Svédország. Az ötödiktől, aki a jónál is jobb helyen, tehát Budapesten született, ezt a mondatot idézik: „ magyarok nem vállaltak szerepet”.

Ennek az elmehulladéknak a kreténségéről, remélem, nem kell külön értekezni, legalábbis e helyt. Nem is teszem, csak azt kérném, fejezzék ezt be. Most. Az aljasság nem nemesül meg attól, hogy nem a Fidesz mondja, nem is válasz semmire, legalábbis remélem, nem válasz arra a kérdésre, hogy bármelyik ellenzéki politikus, párttag, pártoló gondol-e ilyen és hasonló kirekesztő és fajvédő gondolatokat,

Egyébként: a budapesti születésű színész a 24.hu szerint az őszödi film egyik főszerepét játssza, ő maga megosztott, és később levett egy fotót, amint a film díszletében egy „színész” feliratú széken ül.

Ráadásul még hülyék is vagytok.

Szénási Sándor jegyzete az Esti gyors 2021. június 2-i, szerdai adásában hangzott el a szerző felolvasásában.

 
Fotó: kropekk_pl/Pixabay