„Klubrádió
Esti gyors

Nom du nom du nom – Szénási Sándor jegyzete

26/05/2021 18:03

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

A kormány- meg a független média teljes egyetértésben rongálta egy, a jelenlegi állapot szerint ártatlan ember renoméját, a jogvédőknek sem tűnt fel a dolog, legalábbis ennek a nyilvánosságban nem láttam nyomát, az ombudsmant meg hagyjuk. A rapper se szólt.

2021. május 26. Esti gyors-részlet / Szénási Sándor jegyzete - 2021.05.26.
01:59
00:00
Történt, hogy megesett valami, aminek nem lett volna szabad, de ha már, legalább lett volna poénja, vége, katarzisa, bármi, ám nem volt, és ez láthatóan senkinek nem is hiányzik. 

Volt egy hír.

Volt egy gyilkosság, sok évvel ezelőtt, a feltételezett tetteseket azonban csak nemrég kapták el, sok TEK, nagy hűhó, csak kezdőbetűvel jelölt nevek, hiszen most még csak a letartóztatásnál tartunk, ítélet nincs, az ártatlanság vélelme, nagyon helyesen, mindenkit megillet.

Mindenkit, kivéve egyetlen embert.

Az egyik gyanúsított rokona, pechére az utóbbinak, egy rapénekes, és mivel a vélt tettes neve teljesen kiírva sem mond semmit senkinek, viszont a médiának szenzáció kell, az illetőt következetesen a rapénekes nevével jelölték, mint annak a fivérét. Ebből következően a bűntény egyetlen egy ember, a rapper nevével fonódott össze, máséval senkiével, azéval tehát, akit nem vádolnak semmivel. Ez így mindenkinek rendben is volt, a kormány- meg a független média teljes egyetértésben rongálta egy, a jelenlegi állapot szerint ártatlan ember renoméját, a jogvédőknek sem tűnt fel a dolog, legalábbis ennek a nyilvánosságban nem láttam nyomát, az ombudsmant meg hagyjuk.

A rapper se szólt.

Vártam egy kicsit, hátha mégsem ennyire nyilvánvaló, hová süllyedtünk, hátha mégsem magától értetődően norma már a normaszegés, hátha mégsem közömbös egy ember becsülete. De a hír, gondolom a bírói szakaszig, egyelőre kimúlt, katarzis nélkül, és nem azért, mert rosszak vagyunk, aljasok, utáljuk a mondott rappert. Nem. Csak már nem látunk és nem hallunk. És ha rálépünk valamire, nem halljuk a csontok ropogását.

Szénási Sándor jegyzete a 2021. május 26-i Esti gyorsban hangzott el.