„Klubrádió
Esti gyors

Pfizer! Szijjártó! – Szénási Sándor jegyzete

5/05/2021 18:04

| Szerző: Szénási Sándor/Klubrádió

Szijjártó együtt fényképezkedik a Pfizer itteni vezérigazgatójával. Sőt azt mondja, az az állapot, hogy nálunk van elég oltóanyag minden magyar ember beoltására, nem lett volna elérhető, ha a Pfizer nem szállított volna. Márpedig szállít, örül a miniszter, sőt a legtöbb vakcinát épp a Pfizer hozta be. Köszönjük, Pfizer, jó Pfizer, ügyes Pfizer, nemhiába szeretnek téged a magyar fiatalok.

2021. május 05. Esti gyors-részlet (2021.05.05. Szénási Sándor jegyzete)
02:33
00:00
Szijjártó Péter együtt fotózkodott a Pfizer magyarországi vezérigazgatójával, ami igazán kész szerencse, mármint az a tény, hogy a külügyminiszter nem azonos mondjuk Gulyás Gergely miniszterrel, az ugyanis kínos lenne. Mert hát Gulyás legutóbb nem volt valami nagy véleménnyel a Pfizerről, azt állította, hogy a második adag után a Sinopharm jobb védelmet biztosit, mint a Pfizer. Holott, mint tudjuk a kínai szernek harmadik fázisos próbája nincs, a hatékonyságát meg épp a magyar kormány vizsgálja, sajnos csak mostanában.

Gulyás már korábban is tévedett kínai barátaink javára – és a Pfizer kárára –, amikor közölte, hogy Kína előbb áll az oltóanyag tesztelésében, mint a nyugati cég, amely ráadásul először Amerikában fog oltani, ahol a székhelye van, és nem Európában, az irántunk való szolidaritásról tehát szó sincs.

Ebből sem volt igaz semmi.

Azt is sokáig megtapasztalhattuk, hogy míg a keleti vakcinák beérkezését a kormány, pontosabban a külügyminiszter könnyes és rituális üdvrivalgása kísérte minden egyes szállítmány alkalmából, a Pfizer-csomagok befutásáról a kormánymédia csupán a hírek hátsó fertályában tett említést. Eddig, mondhatjuk, mert lám, a változás szelei fújnak, a nyugati vakcina a főoldalra ugrott, és Szijjártó, mint már utaltunk rá, együtt fényképezkedik a cég itteni vezérigazgatójával. Sőt azt mondja, az az állapot, hogy nálunk van elég oltóanyag minden magyar ember beoltására, nem lett volna elérhető, ha a Pfizer nem szállított volna. Márpedig szállít, örül a miniszter, sőt a legtöbb vakcinát épp a Pfizer hozta be. Köszönjük, Pfizer, jó Pfizer, ügyes Pfizer, nemhiába szeretnek téged a magyar fiatalok. Mirólunk nem is szólva.

Hogy ez miért lett így, most nem taglalnánk. Most Szijjártó újsütetű véleményét kéne összevetnünk Lázár János korábbi megnyilatkozásával, ami szerint 600.000 magyar ember életét éppen hogy a keleti vakcinák óvták meg, a mostani, növekvően jó átoltottság is nekik lenne köszönhető tehát, valamint a vakcinabőség. Össze kéne vetnünk a két mondást, de én azt javaslom, ne vessük össze, minek, van nekünk jobb dolgunk is. Mindössze annyit jegyeznénk meg, hogy ezek annyira elvtelenek, hogy néha, önmagukkal szemben még Valóság nagybácsi oldalára is képesek időnként odaállni.