„Klubrádió
A lényeg

Amíg a készlet tart - leállt a vakcinaregisztrációs oldal, amikor Pfizerre lehetne időpontot foglalni

30/04/2021 08:15

| Szerző: Klubrádió

Péntek reggel, egyetlen napra megnyílt a lehetőség jelentkezni Pfizer vakcinára. A vakcinaregisztrációs oldalon azonban már 7 órakor jelentkeztek technikai problémák, azóta az oldalon "fennakadásról" szóló üzenet jelent meg.

Orbán Viktor bejelentése szerint pénteken lehet jelentkezni Pfizer vakcinára, aztán az oltóanyagot félreteszik a diákok számára. A vakcinaregisztrációs oldal ennek megfelelően elindította a jelentkezést, már a Pfizer vakcinájára is lehet időpontot foglalni.

A 444 azonban jelezte, hogy már reggel 7-kor jelentkeztek problémák, sokan nem tudnak belépni az eeszt.gov.hu időpontfoglalós oldalára, mert az lefagyott.

Pár perccel később a rendszer is érzékelhette, mert megjelent egy hibaüzenet az oldalon:

Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el.

A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később.

Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!

Állami Egészségügyi Ellátó Központ

EESZT üzemeltetés

Feltehetően az oldal azért akadozik, mert péntek reggel derült ki, hogy már nem csak a Siopharm és az AstraZeneca vakcináira lehet foglalni időpontot, hanem a Pfizerre is. A terv szerint pénteken összesen 100 ezer darab Pfizer-vakcinát fognak beadni az oltópontokon.

Koronavírus - Megkezdődött az oltás
Fotó: Balázs Attila / MTI