„Klubrádió
Esti gyors

Ezüst Medve díj 2021 – Dési János jegyzete

10/05/2021 18:03

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Maci Laci  szerződése úgy szólt, hogy Mészáros Lőrincnek különórát ad. El is utazott Felcsútra, de az óra elmaradt, mert Mészáros éppen ezüstérmet adott át a házi focicsapatának, amit Orbán kamrájában tart a kompót mellett, hogy mindig kéznél legyen. Annak a csapatnak, amelyik eddig alig több mint 68 milliárd forintot karmolt ki a közösből.

Az ezüst is szépen csilingel – bólogatott Maci Laci, amikor kiszámolta, hány csupor mézre telne 68 milliárd forintból.

2021. május 10. Esti gyors-részlet (2021.05.10. Dési János jegyzete)
04:23
00:00

Egy mai hír szerint, amely percek alatt körbejárta a sajtót, medvelábnyomot találtak a Börzsönyben. Több fészbukozó szerint, ahol medvelábnyom van, ott medve is akad. Mások azonnal kikérték maguknak ezt a nemtelen támadást, amely összeköti a medvenyomot a medvével. És proletár őszinteséggel bunkó tahónak nevezték ezen bejegyzések közzétevőit, hozzátéve, hogy elegük van a liberális médiaterrorból. Más hozzátette, hogy a medve nem más, mint a genderisták biológiai fegyvere a magyarság ellen, amely a keresztény szüzek immáron megszokott és mindennapos vérszívásán túl kíván újabb érzékeny veszteséget okozni a magyar-kínai soha meg nem szűnő, sőt egyre erősödő és megbonthatatlan barátságban.

Közben a megyei sajtóban az a hír jelent meg, hogy Gyurcsány Ferenc újabb támadást intéz a keresztény Magyarország ellen, most egy szőröstalpú medvét ráeresztve a vidékre. Azért kell minden egyetemet hazavinni, hogy nehogy már ők. Természetesen a hír továbbhullámzott a korrekt magyar sajtóban, az állami tévében az hangzott el, hogy veszélyes csapdát állítottak a hazátlan bitangok, valamint a kulákok és a biciklisták a nemzetnek, de szerencsére az éber testvérek leleplezték az összeesküvést, és a mozitulajdonos szeretőjét már internálták. Bevallotta. Medve ebben a hírben már nem szerepelt – mindenesetre a történet innen hullámzott tovább, egészen odáig, hogy valaki egy tévéshow-ban demens vénembernek nevezte a medvét, aki a baloldal genderszekerét tolja, de jól megjárja majd az oltásellenesség miatt, és még mézet sem kap, nyalnia sem lesz mit. Különben is, ez egy kövér és alacsony és lompos, loncsos és bozontos medve, egy kozmopolita csökevény. A mi állatunk a turul – más kérdés, hogy ez viszonylag ritkábban hagy lábnyomot az erdőben.

Mindeközben Maci Laci, mert ő a szóban forgó medve, csak az orrát vakargatta. Nem erre a fogadtatásra számított. Őt egy pénzzel jól kipárnázott think tank hívta el Amerikából, hogy végre mutassa meg és tanítsa be, miként kell a turisták piknikes kosarait elrabolni.

Maci Laci közismerten mestere ennek, s szerződése úgy szólt, hogy Mészáros Lőrincnek különórát ad mindebből. El is utazott Felcsútra, de az óra elmaradt, mert Mészáros éppen ezüstérmet adott át a házi focicsapatának, amit Orbán kamrájában tart a kompót mellett, hogy mindig kéznél legyen. Annak a csapatnak, amelyik eddig alig több mint 68 milliárd forintot karmolt ki a közösből.

Az ezüst is szépen csilingel – bólogatott Maci Laci, amikor kiszámolta, hány csupor mézre telne 68 milliárd forintból.

Nincs nekem itt már mit tanítanom – kesergett a medve, és akkor sétálgatott egy kicsit a Börzsönyben is. Közben irigykedve bólogatott, amikor Bubu segédje beszámolt a hírről, Mészáros már nem piknikes kosarakat lop Jones gazdának, mert van otthon öt megyéje, száz kastélya, ötven szállodája, jobbágyai, kaszásai, kapásai, bankárjai, tévébemondónői, hogy alig férnek már a felcsúti kamrában.

Így aztán Maci Laci, aki baráti körben Leslie Medvegyev néven is közismert, szomorúan visszaszállt Bubuval a repülőgépébe, megjegyezve, hogy ahol a gázszerelő működik, ott bizony neki nem terem lépesméz. S ott visszhangzott a fülében Smith vadőr szava (lásd az alábbi videónk végén):

Dési János jegyzete a 2021. május 11-i, hétfői Esti gyorsban hangzott el.