„Klubrádió
Esti gyors

Meguntam Orbán Viktort, talán mások is – Selmeci János jegyzete

16/04/2021 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Nem úgy néz ki, hogy Orbán Viktor belebukik a járványkezelésbe, vagy a gazdasági válságba, de másba még belebukhat.

2021. április 16. Esti gyors-részlet (2021.04.16. Selmeci János jegyzete)
02:04
00:00
Aligha létezik olyan, hogy átlagos választópolgár, de most egy percre képzeljük el őt. Szereti a focit, vett már fel CSOK-ot, szavazott már a Fideszre, meg másra is, a járványt megszenvedte a családja. A korrupció idegesíti, de a családtámogatási rendszert meg a kerítést szereti, a magyar egészségügy borzalmas állapotát megszokta már, viszont nagyon örül, hogy keleti vakcinákkal is oltanak az országban, két hete kapta meg a kínait. Olvassa a Telexet meg a 24-et, de azért nem naponta, nem is különösebben érdekli a politika, az életével meg az ország helyzetével nagyjából elégedett, csak azt a testes, öltönyös politikust unja már nagyon, aki egy éve Facebook-videókban mondja meg neki, hogy holnaptól hogyan kell élnie.

Szerintem sokan éreznek most így. Orbán Viktor 11 éve kormányozza az országot, egy ideje már szinte teljhatalmú úr, a választók többsége pontosan tudja, hogy a fontos döntéseket ő hozza meg. A feltétlen híveken kívül aligha tud bárki világsikerként tekinteni a kormányzására, de teljes kudarcként is csak az ellenzéki pártok harcosabb szavazói gondolnak rá. Abszolút többsége nincs, de annyi szavazója még a sok szempontból elszúrt járvány és válságkezelés után is van, hogy kényelmesen választást nyerhessen, elvileg.

Az ellenzék és a kormányváltásra vágyók szerintem abban bízhatnak leginkább, hogy a választók jövőre úgy érzik majd, hogy Orbán Viktor már túl sok. A miniszterelnök az elmúlt évben belemászott az életünkbe, tőle tudtuk meg kedden, hogy szerdán hova és hány óráig szabad menni, maszkban vagy anélkül, és világos volt az is, hogy ezekről személyesen ő döntött, mint ahogy szinte mindenről, ami az országban az elmúlt években történt.  

Szerintem nem kizárt, hogy a választók jövőre az urnák előtt állva majd azt gondolják, hogy miniszterelnök úr, kapott 12 évet, eddig jutott önnel az ország, most próbáljunk ki valaki mást.

Aztán be is X-elnek valaki mást, aki legalább majd nem dönt mindenről egyedül…

Selmeci János jegyzete a 2021. április 16-i Esti gyorsban hangzott el.