„Klubrádió
Esti gyors

Miért nem bukik már meg Orbán Viktor? - Selmeci János jegyzete

9/04/2021 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Hogyhogy nem bukott meg még Orbán Viktor, amikor teltházas futball EB-t tervez, és ezért kockáztatja a magyarok egészségét, életveszélyes iskolanyitást akar, amivel durván szembemegy az embereket akaratával, miközben diktátorokkal bizniszel és kivezeti az országot az Európai Unióból?

2021. április 09. Esti gyors-részlet / Selmeci János jegyzete - 2021.04.09.
01:48
00:00

Ha a független médiát olvassa az ember, teljesen érthetetlen, hogy miért nem bukott már meg Orbán Viktor. Hetek óta Magyarországon hal meg arányosan a legtöbb ember a koronavírussal összefüggésben, a lapok szerint azért, mert túl későn szigorított a kormány, meg azért, mert az elmúlt 11 évben elhanyagolt egészségügy az összeomlás határán táncol, vagy már össze is omlott, ezt cikke válogatja, de az biztos, hogy még néhány hete is mondtak fel egészségügyi dolgozók a kormány által rájuk erőltetett jogviszony miatt, eközben százmilliárdok mennek sportra, meg a miniszterelnök gyerekkori barátjának szállodáira, még a kínai vakcinát is egy drága közvetítő cégen keresztül vásárolták, viszont Európában Magyarországon támogatják legkevésbé a bajba került vállalkozásokat és a munkájukat vesztett embereket, ehhez képest Orbán Viktor még mindig miniszterelnök.

Még kevésbé érti az ember, hogy mi van itt, ha az ellenzékhez köthető portálokat olvassa, vagy az ellenzéki politikusokat hallgatja. Hogyhogy nem bukott meg még Orbán Viktor, amikor teltházas futball EB-t tervez, és ezért kockáztatja a magyarok egészségét, életveszélyes iskolanyitást akar, amivel durván szembemegy az embereket akaratával, miközben diktátorokkal bizniszel és kivezeti az országot az Európai Unióból? Ezeket – mielőtt a „mások szerint a „Fidesz által megszállt Kúrián” kötne ki a cikkem – nem én állítom, de megnéztem egy márciusi közvéleménykutatást, a Fideszt a teljes népesség 33 százaléka támogatja, na vajon mennyit csökkent ez egy év alatt, hát, izé, 2 százalékot nőtt, nem értem.

Pedig muszáj lenne értenem. A független sajtótól, az értelmiségen át az ellenzéki politikusokig muszáj lesz valami értelmes választ adni arra a kérdésre, hogy egy ilyen év után miért nem bukott már meg Orbán Viktor, mert ha erre nem lesz válasz, akkor jövőre sem fog megbukni.

Annyit tudok és segítek; Nem az a jó válasz, hogy hülye választók.

Selmeci János jegyzete a 2021. április 9-i Esti gyorsban hangzott el.