„Klubrádió
Esti gyors

Miniszterelnök úr, az lehetne, hogy nem fagy le a honlap? – Selmeci János jegyzete

30/04/2021 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

Amikor lopni kell, akkor valahogy sosincs terheléses támadás.

2021. április 30. Esti gyors-részlet (2021.04.30. Selmeci János jegyzete)
01:38
00:00
Néhány nappal ezelőtt a nevükre írták a nemzeti vagyont. Nem olyan egyszerű ám ez, próbáljuk csak meg elképzelni, hány nulla van az ezer-milliárdban. Na ugye.

Ott vannak azok a bonyolult jogszabályok, amiket úgy kell megírnod, hogy akkor se lehessen ezt a vagyont visszavenni tőled, ha valami földindulás hatására a „legyen Fideszes kétharmad, lehetőleg örökké” jeligére átalakított választási rendszer sem lenne elég ahhoz, hogy jövőre győzz. Egyébként új választási rendszert sem könnyű ám kitalálni, főleg olyat nem, amiben mindig te fogsz nyerni, csomó választókerület, töredékszavazatok, satöbbi.

Kell a szakértelem ahhoz is, hogy az oligarcháid a saját bankjaikon keresztül úgy tudják finanszírozni a saját cégeiket, hogy nem jelentenek csődöt, és nem lehet ám könnyű az Európai Uniót sem meggyőzni arról, hogy nem akkora baj, ha mindig ugyanaz a három ember nyeri a közbeszerzéseket, küldjenek még pénzt. Ehhez a legkiválóbb közgazdászok, jogászok, nyelveket beszélő, ügyesen tárgyaló emberek kellenek.

Az sem elhanyagolható teljesítmény, ha több mint 15 éven át a tiéd az ország legnépszerűbb pártja, hiába adtad oda az ország felét a gyerekkori barátodnak, miközben az egészségügy, meg az oktatás, hát izé, még annyit sem fejlődtek, mint a magyar labdarúgás, amire viszont a világ adófizetőinek a pénzét is elköltötted, és mégis mindig megválasztanak.

El kell ismerni, hogy Orbán Viktor egy tehetséges ember, és jó képességű emberek dolgoznak neki. Már csak az a kérdés, hogy akkor miért nem tudnak összehozni egy olyan honlapot, ami nem fagy le.  

Olyankor miért nincs terheléses támadás, amikor lopnak? 

Selmeci János jegyzete a 2021. április 30-i Esti gyorsban hangzott el.