„Klubrádió
Esti gyors

Mintha mise történne - Bálint Judit jegyzete

31/05/2019 18:01

| Szerző: Bálint Judit/Klubrádió

Ferenc pápa az egyházban is sokak szemében szálka – kívülálló, mert nem európai, jezsuita, szociálisan érzékeny, bocsánatot kért a papi pedofília áldozataitól, nem ítélte el a homoszexuálisokat, ráadásul állást foglal olyan kérdésekben is, mint pl. a fake news terjedése.

2019. május 31. Esti gyors-részlet (2019.05.31. Bálint Judit jegyzete)
01:52
00:00
Holnap délelőtt a csíksomlyói hegynyeregben szentmisét fog bemutatni Ferenc pápa. Magyarországról is ezrek zarándokolnak el a misére, ami persze nem meglepő, Csíksomlyó hagyományos zarándokhely, a pápai mise pedig különleges esemény minden hívő katolikus számára.

Csak hát ne ez a libsi, migráns- és melegsimogató Ferenc lenne a pápa - …főhet most rendesen a feje szegény fideszes katolikusoknak, mert sokan mást se hallanak, mint hogy Ferenc pápa egy „derék liberális, genderben hívő marha”, hogy Bayer Zsoltot idézzem, aki „hiába ismételgeti kretén brüsszeli politikusok kretén mondatait kretén módon”, ettől „migráns marad, mert Argentínában szinte mindenki az” – idézet ismét Bayer Zsolttól.

Ferenc pápa az egyházban is sokak szemében szálka – kívülálló, mert nem európai, jezsuita, szociálisan érzékeny, bocsánatot kért a papi pedofília áldozataitól, nem ítélte el a homoszexuálisokat, ráadásul állást foglal olyan kérdésekben is, mint pl. a fake news terjedése. Nem lennék meglepve, hogy amikor a katolikus szentmisén a hívek a pápai himnuszt éneklik, melynek szövegében az van, hogy Áldd meg isten, szentatyánkat, sokaknak csuriban van az ujja a hátuk mögött.

Még nehezebb lehet a dolga a magyar keresztény kormány keresztény tagjainak – Semjén Zsolt biztos, hogy ott lesz a szentmisén, figyelni kell majd minden rezdülését, nehogy túl buzgón imádkozzon, mert kikap itthon, de az sem illő, ha közben pofákat vág, mert az meg a nemzetközi sajtóban néz ki hülyén. Áder Jánosért ez esetben nem kell aggódni, a bajusz jótékonyan takar mindent.

Ami pedig a miniszterelnök urat, Orbán Viktor illeti – nos, ő nem lesz ott. Rossz nyelvek szerint ő akarta Csíksomlyóban fogadni a pápát, amit viszont a pápa nem akart. Szintén rossz nyelvek szerint Orbánnak ez nem esett jól. Ezért nem megy.

Különben is, aznap BL-döntőt játszik a Tottenhammal a Liverpool.

Bálint Judit jegyzete a 2019. május 31-i Esti gyorsban hangzott el.