„Klubrádió
Klubdélelőtt

„Ami az országgal történik, az fokozottan a személyes történetem is”

26/11/2022 08:56

| Szerző: Klubrádió

A Klubdélelőtt vendége volt Magyar Bálint volt miniszter, Gergely Márton, a HVG újságírója, aki az Orbán család sokmilliárdos birtokáról forgatott, valamint beszélgettünk Bencze Ilona színésznővel és Turi Lajos, Lui énekessel is. A napokban elhunyt Mészöly Kálmánra egy vele készült korábbi beszélgetéssel emlékeztünk.

2022. november 26. Klubdélelőtt (2022. november 26., szombat 09:00)
158:15
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa
A Klubdélelőtt vendégei és témái: 

09.00 Magyar Bálint egykori oktatási miniszter és az SZDSZ egykori elnöke messziről érkezett annak idején a politikába, bár ha mélyen kutakodunk a felmenők között, találunk egy-két politika iránt érdeklődőt. Édesapja Magyar Bálint színháztörténész, színházigazgató, édesanyja, Siklós Olga színházi dramaturg volt, aki illegális kommunistaként fiatalon bekapcsolódott a munkásmozgalomba. Apai nagyszülei Magyar Elek lapszerkesztő, újságíró,és a nemesi származású Kürthy Berta, akinek a nagyapja szemerei Szemere Bertalan (1812–1869) miniszterelnök volt. Magyar Bálint jó ideje felhagyott a politizálással egy interjúban így nyilatkozott: Amit politikusként véghezvittem, vagy aminek részese lehettem, azt nagyjából ledózerolták. Ennyiben, ami az országgal történik, az fokozottan a személyes történetem is...”

 
Magyar Bálint Fotó: Klubrádió
 


10.00 Az egykori tulajdonos, József nádor is megirigyelhetné, amit hatvanpusztai majorsága romjaiból emelt az Orbán család – sok-sok milliárdból. A közel félórás, Hatvanpuszta drága titkai című dokumentumfilm alkotói annak jártak utána, mit érdemes tudni a miniszterelnöki beruházásról, a főhercegi birtok átalakulásáról. Vendégünk volt az egyik alkotó, Gergely Márton, a HVG felelős szerkesztője, újságíró.



10.30 Mészöly Kálmán 61-szeres válogatott labdarúgó, edző, a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitánya, az egyetlen magyar, aki játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnokságon szerepelt, 81 évesen, hosszú betegség után hagyott itt minket, egy vele készült születésnapi beszélgetéssel emlékeztünk rá.

Fővárosi Közgyűlés - Átadták Budapest díszpolgári címe
 
Budapest, 2018. június 19. A díszpolgári címmel kitüntetett Mészöly Kálmán volt válogatott labdarúgó, szövetségi kapitány a Fővárosi Közgyűlés ünnepi ülésén az Újvárosháza dísztermében. MTI Fotó: Kovács Tamás
 
 


11.00 Bencze Ilona tanárnőnek készült, aztán úgy alakult az élete, hogy közgazdasági technikumba ment, hogy érettségi után dolgozhasson. Kellett a kenyérkereső a családba. Hogy mégis hogyan lett színész és rendező, arról a 75. születésnapját ünneplő művész mesélt.

 
Bencze Ilona 
Forrás: jegy.hu
 



11.30 Turi Lajos, Lui neve az idősebbek fülében ismerősen cseng, volt idő, amikor úgymond sztár volt, utoljára tavaly, rendezvényeken lépett fel, énekelt. De a nagy nyilvánosság elől már régebben eltűnt. Most a Klubrádió technikusaként dolgozik, kollégánk.


Klubdélelőtt
2022.november 26., szombat 09.00
szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa