„Klubrádió
Klubdélelőtt

Talán már az is elég hozzá, ahogy kinézel

8/12/2023 17:10

| Szerző: Klubrádió

A novemberben elhunyt Vajda Mihály Széchenyi-díjas filozófus, egyetemi tanárra emlékeztünk, egy két évvel ezelőtti interjúval idéztük meg. A Klubdélelőtt vendége volt Einspach Gábor műkereskedő, ráktúlélő, Dávid-Barrett Tamás, az oxfordi egyetem viselkedéskutatója, Spányik András, aki orvoscsapatával tavaly október óta jár Ukrajnába, valamint George Lázár Amerikában élő közíró, az Orbán-kormány kritikusa. A műsorvezető Kun Zsuzsa.

2023. december 09. Klubdélelőtt (2023. december 09., szombat 09:00)
151:17
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Einspach Gábor műkereskedő, galérista, igazságügyi szakértő túlélte a szinte túlélhetetlent, a hasnyálmirigyrákot.  A betegségéről, a kezelésekről, a műtétjéről készült egy dokumentumfilm, a címe: Nem halok meg.

Kun Zsuzsa és Einspach Gábor
 
Kun Zsuzsa és Einspach Gábor
Fotó: Mátyus László / Klubrádió
 

 


Dávid-Barrett Tamás, az oxfordi egyetem viselkedéskutatója az alábbi gondolatot osztotta meg: „Ha tudjuk, hogy egy vadászgép sebességével hasítunk a katasztrófa felé, akkor miért nem cselekszünk eszerint? Miért akar mindig többet, akinek amúgy is sok van?

 
Dávid-Barrett Tamás Forrás: tamasdavidbarrett.com
 


Dr. Spányik András orvoscsapatával tavaly október óta jár Ukrajnába, Kárpátaljára, hogy a háború sújtotta területekről oda menekült, vagy menekített gyermekes családok, anyák, gyerekek, idős nők segítségére legyen, illetve legyenek.

 
Spányik András  Forrás:
panoramaklinika.hu
 


George Lázár Amerikában élő közíró bárcsak évente kétszer látogat haza, mindenkinél jobban érdekli, ami itthon történik a politikában. Ideje jó részét leköti, hogy nyilvánosan bírálja a Fideszt, az Orbán-kormányt. Messziről jött ember azt mond, amit akar?

 
George Lázár Forrás: George Lázár/Facebook
 


Vajda Mihály Széchenyi-díjas filozófus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia tagja 88 évesen itt hagyott minket, mégpedig úgy, hogy ironikus humorát, bölcsességét, nevetését örökül hagyta nekünk. Két évvel ezelőtt a Klubdélelőtt vendége volt, a beszélgetés apropója a Fudan Egyetem és a Szókratésszel való levelezése. Egy mondat a levélből: „Magam nem jártam Kínában … Nem fogsz egyszer elmenni oda, Szókratész? Idődből kitelik. Bár … Azok talán halálra ítélnek, és ki is végeznek. Talán már az is elég hozzá, ahogy kinézel. Ki látott már ilyet!”

 
Vajda Mihály Forrás: YouTube