„Klubrádió
Klubdélelőtt

Plakátragasztástól az újságírásig – Para-Kovács Imre a Klubdélelőttben

25/08/2023 23:12

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az augusztus 26-i adás vendégei voltak: műsorvezetőnk Para-Kovács Imre, aki szakmai életútjáról mesélt; Endrei Judit, televíziós legenda, aki nemrég Szentendre díszpolgára lett; Balogh Krisztián, technikus kollégánk, aki kirgizisztáni élményeibe avatott be; Binder Károly zongoraművész, zeneszerző, egyike a Zeneakadémia rektori pályázata miatt tiltakozóknak és Iványi Gábor, lelkész, aki többek között az Oltalom Karitatív Egyesület nehéz helyzetéről beszélt. 

2023. augusztus 26. Klubdélelőtt (2023. augusztus 26., szombat 09:00)
164:48
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Az augusztus 26-i Klubdélelőtt menete és vendégei:

Para-Kovács Imre 11 éve a Klubrádió népszerű műsorvezetője, azóta reggelente sajátos humorára és hangjára ébredhet a kedves hallgató. Mielőtt rátalált az újságírásra, műsorvezetésre volt tejipari szállítmánykísérő, plakátragasztó, hirdetésszervező, raktáros, üzletkötő… Aztán jött a nagy váltás, a Fiatal Művészek Klubjának művészeti vezetője lett. Innen folytattuk a beszélgetést.

Para-Kovács Imre
 
Para-Kovács Imre
 

Endrei Judit a televízió egyik nagy legendája, volt idő, amikor naponta találkozhattunk vele a képernyőn, aztán másfele sodorta az élet, de azóta is igen aktív életet él. Most Szentendre díszpolgára lett.

Televízió - Ridikül című női beszélgetős műsor
 
Endrei Judit,
Budapest, 2013. április 3. az MTV Ridikül c. műsorában
 
Fotó: MTI/MTVA/Zih Zsolt
 

Balogh Krisztián ifjú technikus kollégámmal jó ideje együtt töltjük a szombat délelőttöket. Sokat mesélt kirgizisztáni gyökereiről, én pedig élvezettel hallgattam ezt. A szabadságát testvérével Balogh Dáviddal Kirgizisztánban töltötte...

 
Forrás: Balogh Krisztián kollégánk
 

Júliusban százhetvenegy oktató aláírásával oktatói nyilatkozatot adott ki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, a Zeneakadémia autonómiájáért. Az aláírók között van Binder Károly, Erkel Ferenc-díjas zongoraművész, tanszékvezető egyetemi tanár, zeneszerző.

Iványi Gábor metodista lelkész egy levelet juttatott el a Klubrádió munkatársainak, így kezdődik: A magyar kormány, a NAV közreműködésével a mai napon esedékes alapnormatívánkból minden eddiginél nagyobb, 175 millió forintos elvonást eszközölt, miközben az elmúlt évek során elvégzett munkánkért milliárdokkal tartozik nekünk... Akik ezen az ördögi terven, a tönkretételünkön munkálkodnak, pontosan tudják, hogy kiskeresetű, maguk is súlyos gondokkal küszködő munkavállalóinktól, több mint ezer személytől, valamint mintegy húszezer ellátottól veszik el a létfenntartáshoz szükséges jövedelmet, romba döntve a szervezet munkáját… A továbbiakat a Klubdélelőttben beszéltük meg.

Klubdélelőtt
2023. augusztus 26. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa