„Klubrádió
Klubdélelőtt

Kukásként dolgozó korábbi olimpikon, biztonság a színházban és búcsú Galambos Erzsitől

17/11/2023 17:40

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt vendégei: Sylvester Ádám építész, Nagy Béla bírkózó olimpikon, Cserna Antal színész, Richter Júlia pszichológus és Müller Péter író, dramaturg voltak. Galambos Erzsitől a 90 éves születésnapja alkalmából készült beszélgetéssel búcsúztunk.

92. évében elhunyt Galambos Erzsi Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulata és a József Attila Színház örökös tagja. A 90. születésnapján volt a Klubdélelőtt vendége, ezzel a beszélgetéssel búcsúztunk, ahogy sokan mondták, az operett királynőjétől.

A József Attila Színház ezzel a videóval búcsúzott.

Sylvester Ádám Ybl-díjas építész, Utcafront című műsorunk állandó szakértője, aki hétről hétre élvezetesen mesél a világ különböző tájain látott városokról, épületekről, no meg a hazaiakról is. Most kivételesen saját magáról mesélt.

Éppen három évvel ezelőtt Sylvester Budapest születésnapja kapcsán köszöntő előadást tartott a Fuga Mikrokozmosz sorozatában.

Nagy Béla birkózó, kétszeres olimpikon, a sport mellett teológiát és filozófiát tanult, edzői képesítésével lehetne akár testnevelőtanár, mégis jó ideje kukásként dolgozik.

Cserna Antal színész a kilencvenes évek elején A padlás című darabban játszotta a Herceg szerepét, míg nem egyik alkalommal a kötélpályán átrepülve a nézőtér felett 6 métert zuhant a mélybe. Most a Nemzeti Színházban történt súlyos balesetről, a lehetséges biztonságos megoldásokról és a felelősségről beszélgettünk.

 
 Cserna Antal 2014-ben a Centrál Színház Broadway felett az ég c. musicaljéhez készült képén.
 
Fotó: Sárosi Zoltán / Wikipédia
 

A gyerekek telefonfüggősége, az idősek történelmi félelmei, a körülöttünk zajló háborúk… Csupa olyan tényező, amely a fogékonyaknál súlyos lelki bajokat okozhat, úgymond láthatatlan sérüléseseket. Vendégünk volt Richter Júlia klinikai szakpszichológus, a Trauma Központ egyik alapítója és szakmai vezetője.

Müller Péter Kossuth- és József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró, a hazai spirituális irodalom egyik legismertebb szerzője, a férfi és nő kapcsolatának örökös kutatója, közelgő 87. születésnapján köszöntöttük.

Címlapi kép: Galambos a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, 2017. szeptember 6án. MTVA Fotó: Zih Zsolt

Klubdélelőtt
2023. november 18. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa