„Klubrádió
Klubdélelőtt

Amerikában élő fizikus és magyarázat sok mindenre

29/09/2023 16:32

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

Az e heti Klubdélelőtt vendégei: Zimányi Gergely fizika professzor; Grecsó Krisztián, író; Reisz Gábor, filmrendező és Szever Pál, zenei szerkesztő voltak. 

2023. szeptember 30. Klubdélelőtt (2023. szeptember 30., szombat 09:00)
159:04
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

Zimányi Gergely
, Amerikában élő fizikus professzor, egyetemi tanár, szabadalmi jogász, fejlesztő, kutató. A szemsebészettel foglalkozó cégét a tőzsdén egy milliárd dollár felett jegyzik, de emellett napelemek stabilitásával is foglalkozik, nemrégiben olyan szenzációs előadást tartott, hogy még a Nobel-díjas Tony Leggett is levette a kalapját előtte.

 
Zimányi Gergely
 
 

Grecsó Krisztián József Attila-díjas író, költő, dalszerző napjaink egyik legnépszerűbb szerzője, a Pletykaanyu-tól a Lányos apá-ig számtalan remek könyv szerzője, stílusát gyakran hasonlítják a mágikus realistákéhoz, főként Gabriel García Márquez regényvilágához. Művei megjelentek arabul, csehül, németül, horvátul, lengyelül, szlovénul, törökül és oroszul. 

Reisz Gábor filmrendező, a Magyarázat mindenre című, a mai magyar valósággal foglalkozó díjnyertes filmjében a tőle megszokott egyedi módon, humorral fűszerezve jeleníti meg a legégetőbb társadalmi konfliktusainkat, napjaink politikai ellentmondásait, és a kettészakadt Magyarország ellehetetlenült állapotát, a politika és a gyűlöletkeltés hatását.

 
Reisz Gábor és Kun Zsuzsa a rádióban
 
Fotó: Mátyus László
 

Szever Pál zenei szerkesztő a nagy generációról, a közelgő Colosseum és Osibisa koncertről mesélt.

Klubdélelőtt
2023. szeptember 30., szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa