„Klubrádió
Szabadság Klub
Somfai Péter: Ördög a falon
Szabadság Klub

Somfai Péter: Ördög a falon

A fideszes kormány az első napjától tucatjával követett el olyan "csínyeket", amelyekről korábban azt gondoltuk, közülük egy is elég lett volna ahhoz, hogy megbukjanak.

Arató András: Végre megjött nekem!
Szabadság Klub

Arató András: Végre megjött nekem!

"Ez a csúcsmű a jó és a rossz örök harcát mutatja be. Van a Brüsszel nevű Lucifer, aki színről színre bűnbe csábítja az olvasót, ám a katasztrófa bizton elkerülhető, mert a legváratlanabb pillanatban, de mindig időben ott terem a legkisebb testvér, a makulátlan – semmi homoszex –, és megvéd mindenkit, mint Timur és csapata – azt is, aki akarja, azt is, aki még nem ismerte fel, mi a jó neki."

Arató András: Lázmérő
Szabadság Klub

Arató András: Lázmérő

Arató András új írásában arra kereste a választ, mi köze az érintésmentes testhőmérséklet megállapító készülék beszerzésének a reptér megvásárlásához, a kisvasúthoz és a lélegeztetőkhöz.

Gordon István: Választás után – kis lengyel körkép 1.
Szabadság Klub

G. I.: Választás után – kis lengyel körkép 1.

Az elkövetkezendő napokban, hetekben, vagy talán hónapokban rendszertelenül és nem is sorjában jelentkezem az október 15-i lengyel – valamennyi politikai oldal szerint – történelmi jelentőségűnek ítélt választásokkal összefüggő egy-egy érdekes eseménnyel. Arról írok majd, ami éppen a legaktuálisabb, s valamilyen formában elgondolkodtatja a magyar olvasót is.

Arató András: Ungárnak mégiscsak igaza volt

20/08/2023 11:41

| Szerző: Arató András

Emlékezetes jelenése volt az LMP valamilyen beosztású vezetőjének a Klubdélelőttben pár hete. Rögzítsük hamar, az említett jelző nemcsak pozitív töltettel használható gazdag nyelvünkben, noha többnyire mégiscsak a dicséretes távoli rokonaként használjuk, elvégre jobban szeretünk csak a szépre emlékezni, annak ellenére, hogy ez sajnos nem lehetséges.

Ungár Péter Kun Zsuzsa azon dupla kérdésére, hogy ti. mit szól a kedves vendég a Klubrádió jogainak törvénytelen korlátozásához, továbbá gazdag ember lévén támogatja-e kisebb-nagyobb összegekkel a fennmaradását, határozottan nemet mondott e jeles férfiú, méghozzá indoklással: a Klubrádió szélsőségesen bal-liberális médium, a legszélsőségesebb, ha egy darab külföldön működő szereplőt nem számolunk. Indokolásra nem került sor, igaz, ezt a műsorvezető nem is forszírozta. Hozzátette Ungár, hogy az ő anyagi helyzete magánügy. Utóbbi megállapítás még vizsgálat tárgyát képezheti, minthogy a vagyonnak nem a ténye, hanem az eredete, a növekedés módja közérdeklődésre tarthat számot. Természetesen bárki esetében így van ez, legyen bár a neve Pista, Kati, Tóni, Lölő, Dezső.

Nem kértük őt a szembe-dicséretre, mégis jólesik az embernek. Elvégre egy rádió fikázása annak élő adásában mégiscsak a szabadság dicsérete. Képzeljük el, amint a Párt tévéjében-rádiójában, vagy akármelyik kesmoid mutációban egy vendég őszintén elmondja a véleményét a szervilis propaganda-média erkölcsi és szakmai minősíthetetlenségéről!

Most éppen jól megérdemelt szabadságunkat töltjük oly távol a székesfővárostól, hogy esélyünk sincs egy kört közösen megtenni a Szent Jobbal, a Klubrádiót mégis sikerült meghallgatni. Nem a 25, 39, 49, stb. méteres rövidhullámon, hanem az ultránál is rövidebb frekvencián, az interneten.

Abban is a Tükörfordítás című műsor jutott el hozzánk, határokon átívelve. Nem konkrét műsort szándékoztunk meghallgatni, hanem csak úgy bekapcsoltuk. Sokan vagyunk ezzel így, bármikor érdemes megnyitni, szinte mindig érdekes, amit hallunk.

Ismerős volt a riportalany hangja, a rádió hallgatói bizonyára azonnal felismerték, noha sok-sok éve nem hallhatták nálunk Schmidt Máriát. (Itten utalhatnánk az „emlékezetes” szó tárgyában az első bekezdésben írottak igazára, ám nem tesszük, pusztán álszerénységből). Nem az adás tartalmáról kívánunk most megemlékezni, nem azért, mintha ne lett volna érdekes (emlékezetes), hanem mostan nem az a témánk. Még csak nem is a sokszoros főigazgató-főtanácsadó, a nemzeti nagytőke megteremtésében úttörő szerepet áldozatosan magára vállaló hölgy és az LMP-korifeus rokoni kapcsolatát taglaljuk, mert e tényező privát jellegében is igazat adunk a zöld politikusnak – magánügy, egészen addig, amíg. Megtudtuk az interjúból, a magyarok szabadsága erősen ki van bontakozva, és a hon történelmének híres és hírhedt szereplőinek minőségét aszerint kell megítélni, hogy az illető miként szolgálta a magyarok hosszútávú érdekeit, nem szem elől tévesztve a lupe alatti figura mozgásterét – e megvilágításban akár Kádár vagy Horthy megítélését is árnyalni szükséges. Ám e megközelítéssel sem kívánunk ezúttal vitatkozni, ami távolról sem az egyetértésünk jele, hanem egyszerűen nem óhajtjuk szem elől téveszteni, mit is akartunk megosztani széles olvasótáborunkkal.

A Főigazgató Asszony megszólaltatása igazi meglepetés volt. Kellemes-e vagy sem, ez éppúgy magánügy, mint bárkinek az opera iránti rajongása/utálata. (Amíg nem ő osztja a zsozsót a kultúrában.)

Ámde a műsorvezető nem kért engedélyt az interjúhoz. És tudják, miért? Mert nem kellett neki engedélyt kérnie. Tegyük hozzá, egy előzetes konzultációnak éppenséggel helye lenne, lett volna, ám e lehetőségnek az elmulasztása nem jár hátrányos következményekkel az újságíró kollégára nézvést. Függetlenül attól, amit gondolunk a tárgyban.

Hát bizony ilyen egy „szélsőségesen liberális médium.” Köszönet az elismerő szavakért.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB