„Klubrádió
Klubdélelőtt

Bálint Andrással búcsúztunk a Nemzet Színészétől, Csomós Maritól

24/11/2023 19:09

| Szerző: Kun Zsuzsa/Klubrádió

A Klubdélelőtt e heti vendégei voltak: Szalóczy Pál, újságíró, bemondó; Fehér Adrienn énekes, színész; Magács László színházi rendező és Bálint András, színész, akivel az egy hete elhunyt Csomós Marira emlékeztünk.

2023. november 25. Klubdélelőtt (2023. november 25., szombat 09:00)
155:30
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa Szerkesztők: Kun Zsuzsa

A november 25-i Klubdélelőtt menete és vendégei:

9.00: Szalóczy Pál Kazinczy-díjas újságíró, riporter, bemondó, utóbbi hivatásra jellegzetesen mélyen zengő orgánuma tette különösen alkalmassá. Miután véget ért a rádiós pályafutása a budapesti metróban, és a MÁV utastájékoztatóiban hallhattuk, hallhatjuk újból a hangját. Hangoskönyveket készített, könyveket írt, irodalmi esteket szervezett, kórusban énekelt, futballozott. Ez a múlt, de vajon mi a jelen?

10.00: „Édes Marikám! Mi 62 éve ismerjük egymást! 1961 májusában a Színművészeti Főiskola felvételijének első fordulójában azt olvasták fel, hogy továbbjutott Bálint András és Csomós Mária. Egymásra néztünk és kezet fogtunk….” 80. születésnapján ezekkel a gondolatokkal köszöntötte Bálint András Csomós Marit, akivel aztán évtizedeken át dolgoztak együtt. Most Bálint András színésszel, rendezővel, a Radnóti színház egykori igazgatójával búcsúztunk a Nemzet színészétől.

1975-ben a két színész együtt szerepelt Fábri Zoltán Déry Tibor regénye alapján készült filmjében.

11.00: Fehér Adrienn a rádió gyerekkórusában kezdte énekesi pályafutását, mellette aztán kitanulta a színészmesterséget is, jó ideje a zenés darabok mellett prózai szerepekben is megmutatkozik. A születésnapján köszöntöttük.

11.30: Magács László a Nemzeti színházban rendezőként indult, majd három színház alapításában vett részt, volt, amelyiknek igazgatója is volt. Merlin színház, ahol a Royal Shakespeare Company is fellépett, Atrium, Trip hajó… Most a Marczibányi Téri Művelődési Központ művészeti tanácsadójaként a Fény és hang című rendezvényükre hívta fel a figyelmet.

 
Magács László
 
Forrás: Facebook
 
Klubdélelőtt
2023. november 25. szombat, 9:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kun Zsuzsa