„Klubrádió
Szabadság Klub
Somfai Péter: Ördög a falon
Szabadság Klub

Somfai Péter: Ördög a falon

A fideszes kormány az első napjától tucatjával követett el olyan "csínyeket", amelyekről korábban azt gondoltuk, közülük egy is elég lett volna ahhoz, hogy megbukjanak.

Arató András: Végre megjött nekem!
Szabadság Klub

Arató András: Végre megjött nekem!

"Ez a csúcsmű a jó és a rossz örök harcát mutatja be. Van a Brüsszel nevű Lucifer, aki színről színre bűnbe csábítja az olvasót, ám a katasztrófa bizton elkerülhető, mert a legváratlanabb pillanatban, de mindig időben ott terem a legkisebb testvér, a makulátlan – semmi homoszex –, és megvéd mindenkit, mint Timur és csapata – azt is, aki akarja, azt is, aki még nem ismerte fel, mi a jó neki."

Arató András: Lázmérő
Szabadság Klub

Arató András: Lázmérő

Arató András új írásában arra kereste a választ, mi köze az érintésmentes testhőmérséklet megállapító készülék beszerzésének a reptér megvásárlásához, a kisvasúthoz és a lélegeztetőkhöz.

Gordon István: Választás után – kis lengyel körkép 1.
Szabadság Klub

G. I.: Választás után – kis lengyel körkép 1.

Az elkövetkezendő napokban, hetekben, vagy talán hónapokban rendszertelenül és nem is sorjában jelentkezem az október 15-i lengyel – valamennyi politikai oldal szerint – történelmi jelentőségűnek ítélt választásokkal összefüggő egy-egy érdekes eseménnyel. Arról írok majd, ami éppen a legaktuálisabb, s valamilyen formában elgondolkodtatja a magyar olvasót is.

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz – (Amennyiben nem pont így történt, azt felettébb sajnáljuk.)

28/09/2023 17:09

| Szerző: Arató András

Le Pen a kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztában? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője!

Marine Le Pen, ha már itt jár Magyarországon, csak megnézi a Budai vár ékességét, a karmelita kolostort, ami átkeresztelődött Karmelitává, mint a Köztársaság Másodikjánospállá. Vagy Károlyi Tiszává.

A francia Nemzeti Tömörülés frakcióvezetője bizonyára azért látogatott hazánkba, hogy személyesen adja vissza a néhai Magyar Külkereskedelmi Banktól (mai nevén Magyar Bankholding) a tavalyi gallhoni választások sikere érdekében fölvett pártcsaládsegítő hitelt, azaz tízmilliárd forintot. Akár át is utalhatta volna e csekély összeget, de a magyar diplomácia vezetője egy cipőboltban, a miniszterelnök pedig egy ferencvárosi kapu előtt bemutatta a világ haladó megoldásokra nyitott felének a korszerű fizetési módot, a készpénzes teljesítést. A kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztán? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője! Meg az egész világé, elvégre a szoros és gyümölcsöző együttműködés alapja a széthúzás.

Ha már így hozta a sors, elbeszélgettek egy kicsit, kölcsönösen érdeklődtek a család hogyléte felől. Ami a kedves apukákat illeti, a 95 éves Jean-Marie Le Pen bácsinak nyugalmasan telnek a nyugdíjas évei, minthogy kislánya kizárta őt az általa alapított pártból. A másik papa sokkal fiatalabb, mindössze a 83. esztendejénél tart, és ennek megfelelően még mindig a bányában dolgozik.

Megállapították továbbá, hogy a kontinens nemzeti & konzervatív pártjainak közös és erőteljes választ kell adniuk Brüsszel birodalmi törekvéseire, elhibázott gazdaságpolitikájára és migránspárti kezdeményezéseire. De szó esett a családok, a nemzeti és a keresztény értékek politikai képviseletéről is, ami a Fidesz-KDNP és a francia Nemzeti Tömörülés tevékenységének is a középpontjában van. Az Oroszország, Ukrajna és agresszió szavakat, noha erősen hegyeztük a fülünket, nem hallottuk. Tegyük hozzá, az évek múlásával a hallásunk folyamatosan romlik.

Aggódva konstatálták továbbá, hogy az Unióban erőteljesen nőtt a jobboldal támogatottsága, ami akár a szélsőjobb térvesztésével is együtt járhat.

Minthogy a botcsinálta házigazda udvarias ember, látva a kedves vendég csomagját, gálánsan fölajánlotta, hagyja csak itt nála, ne cipekedjék az asszonyság, a héten úgyis találkozik a bank fő tulajdonosával, akit ő belülről ismer, mintha csak saját magát. Amúgy is kockázatos manapság akár ilyen csekély készpénzzel is flangálni Budapesten, ugyanis a fővárosban, ami pillanatnyilag nem része Magyarországnak, jelenleg káosz és kosz uralkodik, valamint prostitúció. Egyébként a pénz már most ott van, ahol lennie kell.

 
 Orbán Viktor és Marine Le Pen
 
 Forrás: Benko Vivien Cher/Miniszterelnöki Sajtóiroda/MTI/MTVA

A fotó a következő szöveggel jelent meg:

„Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke (jobbra) fogadja Marine Le Pent, a francia Nemzeti Tömörülés nemzetgyűlési frakcióvezetőjét (balra) a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 27-én.”

Fontos a pontos képaláírás, még a tájékozottabb olvasó sem feltétlenül tudja, melyikük kicsoda a másikhoz képest, hiszen olyanok, mint két kiköpött tojás.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB