„Klubrádió
Publicisztika
Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Navalnij elrabolt holtteste – Kárpáti Iván jegyzete

A világnak az a része, amihez mi egyelőre még hivatalosan tartozunk, elítéli a putyini szörnyállam brutalitását és cinizmusát. Orbán Viktor, aki egykor a kivégzett és titokban elföldelt Nagy Imre felravatalozott koporsója mellől szónokolt, most hallgat. Elárulta önmagát is.

Odakint most történt valami komoly – Dési János jegyzete
Publicisztika

Odakint most történt valami komoly

Kiderült, amit régóta sejtettünk, hogy csak korlátozottan igaz az, hogy miután az állami propaganda elzárja az emberekhez való elérés útjait, nem nagyon lehet semmit sem csinálni. Dehogynem. Tessék csak! Igenis lehet, csak a módján kell kicsit gondolkodni.

Mit mond a vezér? - Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

Mit mond a vezér? - Rózsa Péter jegyzete

Migránsveszély, Covid járvány, Oroszország Ukrajna elleni háborúja, miegyebek okán lassan tíz éve rendkívüli állapotra hivatkozva rendeleti kormányzást vezetett be. De mit szól, ha egyáltalán szóba meri hozni, hogy most nem kreált, kitalált ellenségek, és ügyek, hanem saját rendszerének emberei és sötét dolgai jönnek szembe.

Tüntetni fáj, tüntetni minek, tüntetni kell, tüntetni jó – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Tüntetni fáj, tüntetni minek, tüntetni kell, tüntetni jó

Tüntetni minek, ha a végén elviszi a show-t valami aktivista vagy ellenzéki politikus, a végén már egész másról van szó, mint amiért eredetileg több tízezren haragudtatok, a kormány pedig, hiába kiabálod, hogy mondjon le, hogy szabad oktatás, hogy ne üldözzék el a CEU-t, hogy ne rúgják ki a tanárodat, a végén aztán nem csinál semmit.

A mosodások – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A mosodások – Szénási Sándor jegyzete

Bocsánatot azonban Balogh Zoltán csak a reformátusoktól kér, az áldozatoktól azonban egyáltalán nem, talán mert katolikusok is akadhatnak köztük, pláne kereszteletlenek, akik amúgy is méltatlanok a figyelemre, tán a gondoskodásra is.

Arató András: Novák Katalin felnőtt a feladathoz

17/09/2023 10:26

| Szerző: Arató András

Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészéét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját.

Nemcsak reméltük, hanem tudtuk, csak nem tudtuk, hogy tudjuk, hiszen aki seperc alatt képes megreformálni az ablakpucolás évezredes hagyományait és a fülbevaló módit, ráadásul gyermekeinek száma megközelíti az önmegvalósításhoz szükségest, annak ott duzzad a marsallbot a retiküljében, és arra vár, hogy kibontakozzék.

Egy ideig úgy gondoltuk, az olaszok közül a testvéreink, az Olaszország Fivérei (Fratelli d’Italia) és az ő vezetője bírja a tempót a guruló narancsokkal, hiszen rokonoknak látszanak ők, amit vezetőjük, Giorgia Meloni tükörfordított neve (Dinnyék Georgina) jelez, legalábbis gyümölcsoltó ágon, ám mostan csalódnunk kellett.

Van most egy Demográfiai Csúcs, ami éppen azért van, mert nincs demográfiai csúcs, ugyanis nem szaporodik eléggé a fehér és keresztény fajta, viszont migráció fenyegeti az előbbi szavakkal leírt kultúránkat, persze nem a kínai szárazelemgyárakba áramló százezrek, hanem a Nyugat háborús láza és a hibás szankciók miatt.

Világosan megmondotta a világhírű Szijjártó, nem Ecuadorban, mert ottan katonai szövetségbe lépett, hanem a szomszédos Hongkongban: a harmadik világháború közelebb van, mint a Disznó-öböl Makótól, az Európai Unió ma elég rossz formáját futja, miközben a Fradi már kiheverte a Feröer-válságot, Ukrajna pedig a saját háborúját vívja, az az ő belügye, amihez semmi közünk. Noha nem tartozik ide, de fontossága miatt nem sikolhatunk el mellette, kollégáival közösen nem engedi a magyar gazdákat tönkretenni, amiben őt sem „a brüsszeli, sem a kijevi hazug propaganda” nem akadályozhatja meg. E kijelentés sokakat (köztük Csányi Sándort) is megnyugtatott.

V. Budapesti Demográfiai Csúcs
 
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

És közben ez a Meloni jól megkavarta az állószxrt - a jelek azt mutatják, nem is édes, hanem mostoha testvér ő. Nemcsak összemosta az orosz csapatok ukrán földön vívott hősi honvédő különleges katonai műveletét az ’56-ban honunkban lezajlott „sajnálatos eseményekkel”, hanem moszkvai nertársaink történelemkönyvét is kritizálta. „Vannak a történelemnek olyan oldalai, melyeket nem lehet újra írni, és semmiféle mai propaganda nem tudja kitépni a történelemből ezeket az oldalakat. Ma ugyanezt látjuk Ukrajnában és ezt nem tudjuk elfogadni”. Persze ha belegondolunk, Putyin Ukrajnát a náci uralom alól szándékozik baráti segítségnyújtás keretében felszabadítani, miként azt tette Magyarországon ’56-ban, akkor valahogy mégiscsak összeáll a logikai lánc…

Ámde látszólag elkanyarodtunk eredeti célunktól, államunk elnökasszonyának méltatásától, hogy ti. felnőtt hozzá a feladata. Hogy kiduzzadt az ő marsallbotja. Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Noha államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját. E kiemelkedő intellektuális alkotás mellett fontos észrevenni azt a fejlődést, amit az elnökasszonyságnak a tényekhez való viszonyában bizonyított. A régi, elavult megközelítésben a faktumok rugalmatlanul képezték a belőlük levont következtetések alapját, a korszerű értelmezésben viszont a használójuk akarata szerint - ami természetesen a nép jólétének emelésére irányul - éppúgy hajlíthatók, amiként a tér is görbülhet.

Mellékeljük az elnökasszony nevével fémjelzett „magyar családok 12 pontját”, azzal a megjegyzéssel, hogy valójában értékőrzésről van szó, hiszen a kiáltvány minden pontja már megvalósult, talán a 2. kivételével:

 1. A nevelés szabadságát kívánjuk!
 2. Nem hagyjuk, hogy a gyermeket megfosszák a nemi identitásuktól, aki kislánynak született, kislányként nőhessen fel, aki kisfiúnak született, az kisfiúként! 
 3. A családpártiság legyen nemzeti minimum! 
 4. Magyarország ne adja a nevét családellenes döntésekhez! 
 5. Biztonságot a családoknak! 
 6. Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek! 
 7. Ne legyen anyagi akadálya a gyerekvállalásnak. 
 8. Megbecsülést az időseknek! 
 9. Valódi választási szabadságot a nőknek!
 10. Védjük meg a saját otthon biztonságát! 
 11. Versenyképes köznevelést és egészségvédelmet! 
 12. Figyelmet a határon túli magyar családoknak!
SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB