„Klubrádió
Szabadság Klub
Gábor György: A magyar korrupció mitológiája
Szabadság Klub

Gábor György: A magyar korrupció mitológiája

"A pompásan és úri kényelemmel ellopható eurómilliárdok időszakának lassú végéhez közeledve a tolvajok apropóján nem feledkezhetünk meg Autolükoszról (szépen csengő és roppant kifejező nevét önfarkasként fordíthatnánk), szóval a fogyatkozó pénzek híján rejtekükből lassan-lassan előbúvó önfarkasokról, akik a pénz fogytán immár egymásnak lesznek farkasai."

Jeszenszky Géza: Magányosan
Szabadság Klub

Jeszenszky Géza: Magányosan

Látva a képeket a magyar miniszterelnök magányosságáról, amikor az EU vezetői nagy ovációval fogadják Zelenszkijt, de OV tapsolás helyett a cipőjét nézi, el kell gondolkodni azon, hogy lett ilyen magányos? Az Európai Tanács ülései szünetében ki akar vele barátságosan beszélgetni, akár semmiségekről? Már a magyar-lengyel barátságnak is vége – de biztosan nem örökre.

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz
Szabadság Klub

Arató András: Marine Le Pen beugrott Orbánhoz

Le Pen a kolostorban járva összefutott az intézmény zárdafőnökével, aki szíves örömest idegenvezette az arra tévedt turistát. Különösen büszkén mutatta meg a bútorzatot, amivel elkápráztatta a vendégét: ha egy egyszerű apácazárda refektóriumában ily gyönyörű terített asztal várja a novíciákat, milyen lehet az életszínvonal hatvan pusztában? Nyugi, Marine, Magyarország jelene francia hon jövője!

Arató András: A jó apa
Szabadság Klub

Arató András: A jó apa

A türelmes szülő hagyja a gyermekét, hadd próbálkozzon, nem veszi ki a kezéből az irónt, amikor egy cica vagy épp a Colosseum lerajzolásával próbálkozik. A mi apánk is ilyen, de most a paciencia végső határáig jutott, midőn imígyen szólt: „Gyurka, te nem vagy képes a kezeléséhez, pedig megmondtam neked, akkor játszhatsz tovább a közpénz jellegét elvesztett pénzemmel, ha egyszámjegyűvé redukálod év végéig az inflációt!"

Arató András: Novák Katalin felnőtt a feladathoz

17/09/2023 10:26

| Szerző: Arató András

Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészéét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját.

Nemcsak reméltük, hanem tudtuk, csak nem tudtuk, hogy tudjuk, hiszen aki seperc alatt képes megreformálni az ablakpucolás évezredes hagyományait és a fülbevaló módit, ráadásul gyermekeinek száma megközelíti az önmegvalósításhoz szükségest, annak ott duzzad a marsallbot a retiküljében, és arra vár, hogy kibontakozzék.

Egy ideig úgy gondoltuk, az olaszok közül a testvéreink, az Olaszország Fivérei (Fratelli d’Italia) és az ő vezetője bírja a tempót a guruló narancsokkal, hiszen rokonoknak látszanak ők, amit vezetőjük, Giorgia Meloni tükörfordított neve (Dinnyék Georgina) jelez, legalábbis gyümölcsoltó ágon, ám mostan csalódnunk kellett.

Van most egy Demográfiai Csúcs, ami éppen azért van, mert nincs demográfiai csúcs, ugyanis nem szaporodik eléggé a fehér és keresztény fajta, viszont migráció fenyegeti az előbbi szavakkal leírt kultúránkat, persze nem a kínai szárazelemgyárakba áramló százezrek, hanem a Nyugat háborús láza és a hibás szankciók miatt.

Világosan megmondotta a világhírű Szijjártó, nem Ecuadorban, mert ottan katonai szövetségbe lépett, hanem a szomszédos Hongkongban: a harmadik világháború közelebb van, mint a Disznó-öböl Makótól, az Európai Unió ma elég rossz formáját futja, miközben a Fradi már kiheverte a Feröer-válságot, Ukrajna pedig a saját háborúját vívja, az az ő belügye, amihez semmi közünk. Noha nem tartozik ide, de fontossága miatt nem sikolhatunk el mellette, kollégáival közösen nem engedi a magyar gazdákat tönkretenni, amiben őt sem „a brüsszeli, sem a kijevi hazug propaganda” nem akadályozhatja meg. E kijelentés sokakat (köztük Csányi Sándort) is megnyugtatott.

V. Budapesti Demográfiai Csúcs
 
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

És közben ez a Meloni jól megkavarta az állószxrt - a jelek azt mutatják, nem is édes, hanem mostoha testvér ő. Nemcsak összemosta az orosz csapatok ukrán földön vívott hősi honvédő különleges katonai műveletét az ’56-ban honunkban lezajlott „sajnálatos eseményekkel”, hanem moszkvai nertársaink történelemkönyvét is kritizálta. „Vannak a történelemnek olyan oldalai, melyeket nem lehet újra írni, és semmiféle mai propaganda nem tudja kitépni a történelemből ezeket az oldalakat. Ma ugyanezt látjuk Ukrajnában és ezt nem tudjuk elfogadni”. Persze ha belegondolunk, Putyin Ukrajnát a náci uralom alól szándékozik baráti segítségnyújtás keretében felszabadítani, miként azt tette Magyarországon ’56-ban, akkor valahogy mégiscsak összeáll a logikai lánc…

Ámde látszólag elkanyarodtunk eredeti célunktól, államunk elnökasszonyának méltatásától, hogy ti. felnőtt hozzá a feladata. Hogy kiduzzadt az ő marsallbotja. Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Noha államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját. E kiemelkedő intellektuális alkotás mellett fontos észrevenni azt a fejlődést, amit az elnökasszonyságnak a tényekhez való viszonyában bizonyított. A régi, elavult megközelítésben a faktumok rugalmatlanul képezték a belőlük levont következtetések alapját, a korszerű értelmezésben viszont a használójuk akarata szerint - ami természetesen a nép jólétének emelésére irányul - éppúgy hajlíthatók, amiként a tér is görbülhet.

Mellékeljük az elnökasszony nevével fémjelzett „magyar családok 12 pontját”, azzal a megjegyzéssel, hogy valójában értékőrzésről van szó, hiszen a kiáltvány minden pontja már megvalósult, talán a 2. kivételével:

 1. A nevelés szabadságát kívánjuk!
 2. Nem hagyjuk, hogy a gyermeket megfosszák a nemi identitásuktól, aki kislánynak született, kislányként nőhessen fel, aki kisfiúnak született, az kisfiúként! 
 3. A családpártiság legyen nemzeti minimum! 
 4. Magyarország ne adja a nevét családellenes döntésekhez! 
 5. Biztonságot a családoknak! 
 6. Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek! 
 7. Ne legyen anyagi akadálya a gyerekvállalásnak. 
 8. Megbecsülést az időseknek! 
 9. Valódi választási szabadságot a nőknek!
 10. Védjük meg a saját otthon biztonságát! 
 11. Versenyképes köznevelést és egészségvédelmet! 
 12. Figyelmet a határon túli magyar családoknak!
SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB