„Köszönjük,
Publicisztika
Kedvenc szakpolitikusod – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Kedvenc szakpolitikusod – Selmeci János jegyzete

Szóval a Tisza Párt most kap tőlem egy pontot az orvosáért, és a kitűnően felismert lehetőségért, és annak különösen drukkolok, hogy ők megmutassák magukat, végül is nem ártana megtudnunk, hogy végül is kikre szavazott a választók harminc százaléka.

Bohócok Posványoson – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Bohócok Posványoson – Hardy Mihály jegyzete

Talán a hely szelleme, Bálványos okozza Németh Zsolt fejében ezt a nagy Trump-bálványozást. Még szerencse, hogy pár órával korábban ugyancsak ő, ünnepélyesen átadott egy szippantós kocsit is Posványoson. Úgy látom, szükség lesz rá…

Jönnek a hírek! – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Jönnek a hírek! – Szénási Sándor jegyzete

Mármost a nemtürk, nemorosz, és egyéb, ezektől elhatárolódó média felhívja arra a figyelmet, hogy Azerbajdzsánban a kormánykritikus aktivistákat 1. börtönben tartják, 2. meg is kínozzák őket, arról meg szó sem lehet, hogy az azeri nyilvánoságban bárki összevissza fecsegjen, ha mégis megteszi, lásd az első, és a második pontot.

1500 milliárd már a zsebben – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

1500 milliárd már a zsebben

Ez abból jött össze, hogy kurva vastagon fog a ceruza, amikor öntik a tengernyi betont, vagy éppen drágán adnak szolgáltatásokat olyan cégeken keresztül, amiket még állami megrendelésekkel is megtámogatnak. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni.

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete
Publicisztika

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

A rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az erősebb felrúgja a gyengébbet

Nem mondom, hogy azért rúgja fel egy karateedző a rábízott gyermeket, mert a belügyminiszter vezeti az oktatás ügyét – de valamiféle összefüggés – metaforikus változat – mégiscsak felsejlik. Hiszen a rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet, szakszerűen, kíméletlenül.

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Arató András: Novák Katalin felnőtt a feladathoz

17/09/2023 10:26

| Szerző: Arató András

Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészéét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját.

Nemcsak reméltük, hanem tudtuk, csak nem tudtuk, hogy tudjuk, hiszen aki seperc alatt képes megreformálni az ablakpucolás évezredes hagyományait és a fülbevaló módit, ráadásul gyermekeinek száma megközelíti az önmegvalósításhoz szükségest, annak ott duzzad a marsallbot a retiküljében, és arra vár, hogy kibontakozzék.

Egy ideig úgy gondoltuk, az olaszok közül a testvéreink, az Olaszország Fivérei (Fratelli d’Italia) és az ő vezetője bírja a tempót a guruló narancsokkal, hiszen rokonoknak látszanak ők, amit vezetőjük, Giorgia Meloni tükörfordított neve (Dinnyék Georgina) jelez, legalábbis gyümölcsoltó ágon, ám mostan csalódnunk kellett.

Van most egy Demográfiai Csúcs, ami éppen azért van, mert nincs demográfiai csúcs, ugyanis nem szaporodik eléggé a fehér és keresztény fajta, viszont migráció fenyegeti az előbbi szavakkal leírt kultúránkat, persze nem a kínai szárazelemgyárakba áramló százezrek, hanem a Nyugat háborús láza és a hibás szankciók miatt.

Világosan megmondotta a világhírű Szijjártó, nem Ecuadorban, mert ottan katonai szövetségbe lépett, hanem a szomszédos Hongkongban: a harmadik világháború közelebb van, mint a Disznó-öböl Makótól, az Európai Unió ma elég rossz formáját futja, miközben a Fradi már kiheverte a Feröer-válságot, Ukrajna pedig a saját háborúját vívja, az az ő belügye, amihez semmi közünk. Noha nem tartozik ide, de fontossága miatt nem sikolhatunk el mellette, kollégáival közösen nem engedi a magyar gazdákat tönkretenni, amiben őt sem „a brüsszeli, sem a kijevi hazug propaganda” nem akadályozhatja meg. E kijelentés sokakat (köztük Csányi Sándort) is megnyugtatott.

V. Budapesti Demográfiai Csúcs
 
Novák Katalin köztársasági elnök beszédet mond az V. Budapesti Demográfiai Csúcs első napján a Szépművészeti Múzeumban 2023. szeptember 14-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
 

És közben ez a Meloni jól megkavarta az állószxrt - a jelek azt mutatják, nem is édes, hanem mostoha testvér ő. Nemcsak összemosta az orosz csapatok ukrán földön vívott hősi honvédő különleges katonai műveletét az ’56-ban honunkban lezajlott „sajnálatos eseményekkel”, hanem moszkvai nertársaink történelemkönyvét is kritizálta. „Vannak a történelemnek olyan oldalai, melyeket nem lehet újra írni, és semmiféle mai propaganda nem tudja kitépni a történelemből ezeket az oldalakat. Ma ugyanezt látjuk Ukrajnában és ezt nem tudjuk elfogadni”. Persze ha belegondolunk, Putyin Ukrajnát a náci uralom alól szándékozik baráti segítségnyújtás keretében felszabadítani, miként azt tette Magyarországon ’56-ban, akkor valahogy mégiscsak összeáll a logikai lánc…

Ámde látszólag elkanyarodtunk eredeti célunktól, államunk elnökasszonyának méltatásától, hogy ti. felnőtt hozzá a feladata. Hogy kiduzzadt az ő marsallbotja. Gondolatainak szárnyalása megközelíti, talán meghaladja a Nemzet Fürkészét is, máshoz meg nem hasonlítjuk, mert el akarjuk kerülni a szentség- és felségsértés gyarló bűnét. Noha államfőnőnk nem elégedett meg azzal, hogy egy pontot kanyarítson a 12 már meglévő elé (amelyikben sajtószabadságról, Unióról és egyéb zavaros és liberális eltévelyedések delirálnak), hanem megalkotott egy komplett, vadonatúj tucatos művet, a magyar családok 12 pontját. E kiemelkedő intellektuális alkotás mellett fontos észrevenni azt a fejlődést, amit az elnökasszonyságnak a tényekhez való viszonyában bizonyított. A régi, elavult megközelítésben a faktumok rugalmatlanul képezték a belőlük levont következtetések alapját, a korszerű értelmezésben viszont a használójuk akarata szerint - ami természetesen a nép jólétének emelésére irányul - éppúgy hajlíthatók, amiként a tér is görbülhet.

Mellékeljük az elnökasszony nevével fémjelzett „magyar családok 12 pontját”, azzal a megjegyzéssel, hogy valójában értékőrzésről van szó, hiszen a kiáltvány minden pontja már megvalósult, talán a 2. kivételével:

  1. A nevelés szabadságát kívánjuk!
  2. Nem hagyjuk, hogy a gyermeket megfosszák a nemi identitásuktól, aki kislánynak született, kislányként nőhessen fel, aki kisfiúnak született, az kisfiúként! 
  3. A családpártiság legyen nemzeti minimum! 
  4. Magyarország ne adja a nevét családellenes döntésekhez! 
  5. Biztonságot a családoknak! 
  6. Megfelelő lehetőséget a gyermekeseknek! 
  7. Ne legyen anyagi akadálya a gyerekvállalásnak. 
  8. Megbecsülést az időseknek! 
  9. Valódi választási szabadságot a nőknek!
  10. Védjük meg a saját otthon biztonságát! 
  11. Versenyképes köznevelést és egészségvédelmet! 
  12. Figyelmet a határon túli magyar családoknak!
SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB