„Köszönjük,
Publicisztika
Kedvenc szakpolitikusod – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Kedvenc szakpolitikusod – Selmeci János jegyzete

Szóval a Tisza Párt most kap tőlem egy pontot az orvosáért, és a kitűnően felismert lehetőségért, és annak különösen drukkolok, hogy ők megmutassák magukat, végül is nem ártana megtudnunk, hogy végül is kikre szavazott a választók harminc százaléka.

Bohócok Posványoson – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Bohócok Posványoson – Hardy Mihály jegyzete

Talán a hely szelleme, Bálványos okozza Németh Zsolt fejében ezt a nagy Trump-bálványozást. Még szerencse, hogy pár órával korábban ugyancsak ő, ünnepélyesen átadott egy szippantós kocsit is Posványoson. Úgy látom, szükség lesz rá…

Jönnek a hírek! – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Jönnek a hírek! – Szénási Sándor jegyzete

Mármost a nemtürk, nemorosz, és egyéb, ezektől elhatárolódó média felhívja arra a figyelmet, hogy Azerbajdzsánban a kormánykritikus aktivistákat 1. börtönben tartják, 2. meg is kínozzák őket, arról meg szó sem lehet, hogy az azeri nyilvánoságban bárki összevissza fecsegjen, ha mégis megteszi, lásd az első, és a második pontot.

1500 milliárd már a zsebben – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

1500 milliárd már a zsebben

Ez abból jött össze, hogy kurva vastagon fog a ceruza, amikor öntik a tengernyi betont, vagy éppen drágán adnak szolgáltatásokat olyan cégeken keresztül, amiket még állami megrendelésekkel is megtámogatnak. Nem akarok senkit elkeseríteni, de a helyzet az, hogy történjen bármi is, ezt a vagyont jogállami kereteket között már soha nem tudjuk visszaszerezni.

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete
Publicisztika

Nemzeti Múzeum 2222 – Dési János jegyzete

Demeter Szilárd azon aggódik, hogy lesz-e 2222-ben (miért pont akkor?) még magyar kultúra. Ezt kell megvédeni a libsibolsi brüsszelista, migráns csürhétől vagy mi. Fogalmam sincs, mi lesz 2222-ben, és csak remélni tudom, ha lesz magyar nyelv és kultúra, amely talán olyan erős, hogy még D. Sz-t is túlélheti, akkor elhelyezik ezt a kiperelt pályázatot egy múzeumban, ahol bemutatják az orbáni rendszerben tenyésző szolgalelkűséget, pitiánerséget, politizáló nagyképűséget, a mindent a politikai haszonszerzés szolgálatába állító világot.

A rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az erősebb felrúgja a gyengébbet

Nem mondom, hogy azért rúgja fel egy karateedző a rábízott gyermeket, mert a belügyminiszter vezeti az oktatás ügyét – de valamiféle összefüggés – metaforikus változat – mégiscsak felsejlik. Hiszen a rendszer arra épül, hogy az erősebb felrúgja a gyengébbet, szakszerűen, kíméletlenül.

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete
Esti gyors

Klímamisszió – Selmeci János jegyzete

Néhány hét múlva azonban eltűntek a címlapokról az elromlott klímákról szóló hírek. Az utasok újra használni tudták a vasutat, és el sem párolognak közben, a kórházakban újra műtöttek, és a meleg miatti halálozások száma is csökkent. A gazdasági minisztériumban egy lakossági klíma pályázaton dolgoztak, ügyelve arra, hogy a legszegényebbeket kizárják belőle, klímát pedig csak bizonyos cégektől vásárolhassanak a családok.

Arató András: Ki a diplomata?

21/09/2023 12:34

| Szerző: Arató András

Hazánkban az életszínvonal tovább emelkedik. Elkészült a tihanyi mintagazdaság, ahol jól látható, hova jutott a munkásosztállyal szövetséges parasztság. További fejlesztésre persze lenne mód, ugyanis egyelőre a Nemzet Jachtja nem tud közvetlenül a téesz-épület mellett kikötni. És az imperialisták sem alszanak, megtagadták a vízumot jeles hazánkfiától, aki fontos küldetésben vállalhatna részt, ha eljutna a tetthelyre. Elmondaná az Appalache- és a Sziklás-hegység között lakóknak, amit a műveltebbje magától a miniszterelnöktől már jó ideje tud: a világot Donald Trump hivatott megmenteni.

David Pressman úr és a többiek! Eddig és ne tovább, el a kezeket Szöllősi Györgytől! – ekként kiáltott bele a világba Csisztu Zsuzsa, amitől megremegett Joe Biden, mert nem volt a fülében olvasztott viasz, mint Odüsszeusznak, amikor felbúgott az amazonok szirénája, vagy mint egy osztriga Woody Allen tányérjában. Megtudtuk, Szöllősi olyannyira hivatalos személyiség, hogy végtelenül fontos utazásának költségeit a Külügyminisztérium, tehát a boldog magyar adófizetők állták volna. Megspóroltuk, vehetünk rajta egy reptéri széksort.

M4 Sport - Év sportolója gála az Operaházban
 
 Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédet mond az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én.
 
MTI/Illyés Tibor
 

Történt, hogy az imperialisták, akik köztudottan sosem alszanak, megtagadták a diplomata vízum kiadását a sportfirkásznak, aki pedig a világhíres Árpád Kupa küzdelmei fényét lett volna hívatott önmaga személyes jelenlétével emelni. Pedig jubileumhoz érkezett a sporttörténelem, minthogy Puskás és Dzsudzsák Amerikába szakadt öregfiai huszonötödször mutatják meg a világnak, miként is kell a labdába rúgni. Ezúttal már nem az Appalache- és a Sziklás-hegységek közötti szűk és kietlen puszta lakóira hárul e küldetés, mert őket már meghaladta a kor és szelleme, hanem főként magyar export-csapatok kápráztatják el a két említett dombvidékről áramló tömegeket.

Hanem jeles hazánkfia más, fontos küldetés teljesítésében vállalhatna részt, ha eljutna a tetthelyre. Elmondaná a helyi és tudatlan lakosoknak, amit már a műveltebbje magától a MINISZTERELNÖKTŐL jó ideje tud: a világot Donald Trump hivatott megmenteni, akinek az újraválasztása többet jelentene az azonnali békénél, azt eredményezné ugyanis, hogy nem is volt háború ukrán földön. Talán máshol sem, sőt, a dinoszauruszok sem haltak ki.

Eközben hazánkban az életszínvonal tovább emelkedik. Elkészült a tihanyi mintagazdaság, ahol jól látható, hova jutott a munkásosztállyal szövetséges parasztság: méretes úszómedencében frissítheti fel magát a délelőtti megfeszített munka utáni ebédszünetben, és – egy kis nyugágybéli ejtőzés után – újult erővel láthat neki a délutáni kaszálásnak. Van még lehetőség a további fejlesztésre, ugyanis egyelőre a Nemzet Jachtja éppúgy nem tud közvetlenül a téesz-épület mellett kikötni, mint a svábhegyi fonográf partjainál.

 
A letarolt Svábhegy Tiborcz István elitklubja, a Botaniq Budai Klub körül
 
Forrás: Kovács Gergely/Facebook
 

Magyarország erős és gazdag akar lenni – tudtuk meg a KÖTCSEI ÜZENETBŐL, amiből a szerénység háramlik a sztratoszférába, minthogy Magyarország már most is erős és gazdag. Nem soroljuk most fel mindazon szimptómákat, amelyek e megállapítást kétséget nem hagyva bizonyítják, de elfogadjuk, hogy a tökéletességhez hiányzó apróságok egészen pontosan 2034-re eltűnnek, mint közpénz a magánzsebben, vagy szürke szamár a ködben. Magyarország kicsi, ami persze szintén nem feltétlenül végleges állapot, ám számos jelenség bizonyítja, gyakran a pöttömnyi határozza meg a nagyok sorsát. Egy-két beteg sejt a testben döntő fordulatot hozhat, vagy például egy cipőtalp és egy picinyke kutyaszar egyesülése meghatározhatja az egész bálterem illatvilágát. Dávid és Góliát meséje egy lerágott csont, de a svéd hazudozás a virágzó magyar népi demokráciáról megmutatja, nem oda Buda! Szinte hallom a dollároldal szisszenését: és a Nemzet Fürkésze miért nem csap oda, amikor az orosz gyerekek tankönyvei új minősítéssel (ú.m. fasiszta) árnyalják az 56-os hősök emlékét? Ennek két oka is van. A hon kül- és altatásügyi minisztere hősiesen behatolt a fehéroroszlán barlangjába, tehát hiába is rendelte volna magához az orosz nagykövet nertársat, ha egyszer házon kívül volt, másrészt az oroszok nem kérték a felvételüket a NATO-ba. És eközben hatalmas a diplomáciai nyomás a háborúpárti Nyugat részéről, és a (még) nem nemzeti kézben lévő vállalatok is nyerészkednek, amitől nő az infláció.

Közben egy átmeneti pillanatra megdöbbentünk, midőn elénk tolakodott a hír: a Használtautó pont hu nem a Mészáros néven fotó nemzeti nagytőke tulajdonába került. Aztán belegondoltunk, aki ad magára, az nemcsak jachtot nem vásárol használtan, hanem autót sem.

Hanem azt, hogy ki a diplomata, azt nem a kétes hírű, világias (alias profán) Fehér Házban döntik el, hanem egy kolostorban. A Kolostorban.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB