„Köszönjük,
Publicisztika
Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Jogállami sufnituning – Hardy Mihály jegyzete

Ez a mostani négyhónapos, tulajdonképpeni ex-lex állapot sem jöhetett volna létre, ha Magyarország jogrendjét, azt a bizonyos, egykor jogállamnak titulált valamit, nem buherálta, sufnituningolta volna agyon – a saját szája íze szerint az Orbán-kormány és a Fidesz.

A kijárat szakadatlan keresése – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

A kijárat szakadatlan keresése

Orbán színpadán a díszletmunkások már bontják a kijáratot a magyaroknak, akik a vesztett csata után megint győzelmesen távoznak majd, már ha nem omlik rájuk egy tartógerenda.

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Szakadék előtt kávészünet – Szénási Sándor jegyzete

Egy hölgy közölte, hogy mától egyetlen betevője a capuccino lesz, mégpedig éjjel és nappal, '56-osok unokája ő, aki nem tűrheti a justizmordot, és a tejeskávé szakadatlan fogyasztásával ország-világ, de még Gianni Annoni előtt is hajlandó demonstrálni, hogy eddig és ne tovább a magyar nemzet megbecstelenítésében.

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete
Publicisztika

Kimegy, beül – Kárpáti Iván jegyzete

Magyar Péter mondanivalója, álláspontja, ilyen tempó mellett finoman szólva nem mindig koherens. Azt mondta, nem megy Brüsszelbe, majd egy irányított szavazással legitimálta döntését, amit idővel azok a hívei is megbocsátanak neki, akik most úgy gondolják, hogy vezetőjük megy a tutiba, havi tízezer euróért, plusz extrák.

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete
Publicisztika

Mi itt a látnivaló? – Dési János jegyzete

Az a csúnya pesti pletyka már korábban szárnyra kapott, hogy a kamerák előtt szexelőkből meggazdagodott pornómágnás azért vágott bele a politikába, mert magasabb helyről ezt kérték tőle, cserébe futni hagyják. Kétségtelen, az események egymás után rakása akár efféle olvasatot is megenged. De az biztos, jogilag Gattyán mindenképpen ártatlan – és talán számára a legfájdalmasabb, ha igaz, ez a történet. Ugyanis a gyanú ott lebeg a feje fölött.

Felcserek – Józsa Márta jegyzete
Publicisztika

Felcserek – Józsa Márta jegyzete

Nem tudni, át kell-e menniük a csicska-korszakon, kapnak-e majd kimenőt, mi lesz a katonai fokozatuk, milyen a lepedő a priccseken és van-e wifi a kóterban. Kötelező lesz-e a kardiológusoknak a surranó? Minden obsitos felcsernek jut-e kellő gyíkhús-ellátmány?

Arató András: Ki a diplomata?

21/09/2023 12:34

| Szerző: Arató András

 | Szerkesztő: Vikár Anna Flóra

Hazánkban az életszínvonal tovább emelkedik. Elkészült a tihanyi mintagazdaság, ahol jól látható, hova jutott a munkásosztállyal szövetséges parasztság. További fejlesztésre persze lenne mód, ugyanis egyelőre a Nemzet Jachtja nem tud közvetlenül a téesz-épület mellett kikötni. És az imperialisták sem alszanak, megtagadták a vízumot jeles hazánkfiától, aki fontos küldetésben vállalhatna részt, ha eljutna a tetthelyre. Elmondaná az Appalache- és a Sziklás-hegység között lakóknak, amit a műveltebbje magától a miniszterelnöktől már jó ideje tud: a világot Donald Trump hivatott megmenteni.

David Pressman úr és a többiek! Eddig és ne tovább, el a kezeket Szöllősi Györgytől! – ekként kiáltott bele a világba Csisztu Zsuzsa, amitől megremegett Joe Biden, mert nem volt a fülében olvasztott viasz, mint Odüsszeusznak, amikor felbúgott az amazonok szirénája, vagy mint egy osztriga Woody Allen tányérjában. Megtudtuk, Szöllősi olyannyira hivatalos személyiség, hogy végtelenül fontos utazásának költségeit a Külügyminisztérium, tehát a boldog magyar adófizetők állták volna. Megspóroltuk, vehetünk rajta egy reptéri széksort.

M4 Sport - Év sportolója gála az Operaházban
 
 Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke beszédet mond az M4 Sport - Év sportolója gálán a Magyar Állami Operaházban 2023. január 9-én.
 
MTI/Illyés Tibor
 

Történt, hogy az imperialisták, akik köztudottan sosem alszanak, megtagadták a diplomata vízum kiadását a sportfirkásznak, aki pedig a világhíres Árpád Kupa küzdelmei fényét lett volna hívatott önmaga személyes jelenlétével emelni. Pedig jubileumhoz érkezett a sporttörténelem, minthogy Puskás és Dzsudzsák Amerikába szakadt öregfiai huszonötödször mutatják meg a világnak, miként is kell a labdába rúgni. Ezúttal már nem az Appalache- és a Sziklás-hegységek közötti szűk és kietlen puszta lakóira hárul e küldetés, mert őket már meghaladta a kor és szelleme, hanem főként magyar export-csapatok kápráztatják el a két említett dombvidékről áramló tömegeket.

Hanem jeles hazánkfia más, fontos küldetés teljesítésében vállalhatna részt, ha eljutna a tetthelyre. Elmondaná a helyi és tudatlan lakosoknak, amit már a műveltebbje magától a MINISZTERELNÖKTŐL jó ideje tud: a világot Donald Trump hivatott megmenteni, akinek az újraválasztása többet jelentene az azonnali békénél, azt eredményezné ugyanis, hogy nem is volt háború ukrán földön. Talán máshol sem, sőt, a dinoszauruszok sem haltak ki.

Eközben hazánkban az életszínvonal tovább emelkedik. Elkészült a tihanyi mintagazdaság, ahol jól látható, hova jutott a munkásosztállyal szövetséges parasztság: méretes úszómedencében frissítheti fel magát a délelőtti megfeszített munka utáni ebédszünetben, és – egy kis nyugágybéli ejtőzés után – újult erővel láthat neki a délutáni kaszálásnak. Van még lehetőség a további fejlesztésre, ugyanis egyelőre a Nemzet Jachtja éppúgy nem tud közvetlenül a téesz-épület mellett kikötni, mint a svábhegyi fonográf partjainál.

 
A letarolt Svábhegy Tiborcz István elitklubja, a Botaniq Budai Klub körül
 
Forrás: Kovács Gergely/Facebook
 

Magyarország erős és gazdag akar lenni – tudtuk meg a KÖTCSEI ÜZENETBŐL, amiből a szerénység háramlik a sztratoszférába, minthogy Magyarország már most is erős és gazdag. Nem soroljuk most fel mindazon szimptómákat, amelyek e megállapítást kétséget nem hagyva bizonyítják, de elfogadjuk, hogy a tökéletességhez hiányzó apróságok egészen pontosan 2034-re eltűnnek, mint közpénz a magánzsebben, vagy szürke szamár a ködben. Magyarország kicsi, ami persze szintén nem feltétlenül végleges állapot, ám számos jelenség bizonyítja, gyakran a pöttömnyi határozza meg a nagyok sorsát. Egy-két beteg sejt a testben döntő fordulatot hozhat, vagy például egy cipőtalp és egy picinyke kutyaszar egyesülése meghatározhatja az egész bálterem illatvilágát. Dávid és Góliát meséje egy lerágott csont, de a svéd hazudozás a virágzó magyar népi demokráciáról megmutatja, nem oda Buda! Szinte hallom a dollároldal szisszenését: és a Nemzet Fürkésze miért nem csap oda, amikor az orosz gyerekek tankönyvei új minősítéssel (ú.m. fasiszta) árnyalják az 56-os hősök emlékét? Ennek két oka is van. A hon kül- és altatásügyi minisztere hősiesen behatolt a fehéroroszlán barlangjába, tehát hiába is rendelte volna magához az orosz nagykövet nertársat, ha egyszer házon kívül volt, másrészt az oroszok nem kérték a felvételüket a NATO-ba. És eközben hatalmas a diplomáciai nyomás a háborúpárti Nyugat részéről, és a (még) nem nemzeti kézben lévő vállalatok is nyerészkednek, amitől nő az infláció.

Közben egy átmeneti pillanatra megdöbbentünk, midőn elénk tolakodott a hír: a Használtautó pont hu nem a Mészáros néven fotó nemzeti nagytőke tulajdonába került. Aztán belegondoltunk, aki ad magára, az nemcsak jachtot nem vásárol használtan, hanem autót sem.

Hanem azt, hogy ki a diplomata, azt nem a kétes hírű, világias (alias profán) Fehér Házban döntik el, hanem egy kolostorban. A Kolostorban.

SZABADSÁG KLUB KOMMENT GOMB