„Támogassa
A lényeg

Orbán előhúzott egy marék tízezrest, és eltűnt egy Közraktár utcai házban

26/09/2023 13:32

| Szerző: Klubrádió

Orbán Viktor minden kedd reggel megáll a Bakáts utcában a fekete mikrobuszával és a kíséretével – nyugtázta a 444, amelynek riportere a miniszterelnök e szokását lehetőségnek érezve a helyszínre ment, hogy kérdéseket tegyen fel neki. 

A portál videója szerint Orbán farmerban, zakóban és pólóban halad egy Közraktár utcai lakóépület felé, közben elővesz a zsebéből néhány tízezrest. Egy szót sem szól a kérdéseket feltevő riporterhez. Ezalatt testőrei riporteréhez lépnek, hogy távol tartsák a miniszterelnöktől. 

Orbánt titokzatos manővere után, távozásakor sem sikerült szóra bírni: "jó reggelt", "szép napot" – reagált mindössze.

A Telex megpróbálta megtudni Havasi Bertalantól, a miniszterelnök sajtófőnökétól, hogy milyen programja volt a miniszterelnöknek a Közraktár utcában, és amennyiben az magánprogram, úgy miért volt jelen a sajtófőnöke is. Havasi úgy fogalmazott, hogy "Orbán Viktor magánprogramjairól nem tudok tájékoztatást adni, csak a munkájával és a hivatalos tevékenységével kapcsolatban. A sajtófőnöki jelenlétet a nem nyilvános program nem nyilvános jellegének megőrzésében való közreműködés indokolhatja."