„Klubrádió
Publicisztika
Reiki – Szénási Sándor jegyzete
Publicisztika

Reiki – Szénási Sándor jegyzete

A reiki, bulvárszint ide, vagy oda, régóta áthatja nemcsak a kórházi világot, de a közéletet, sőt a politikát is, ergo azt is régóta tudjuk, hogy a kézrátétel igenis boldoggá teszi a magyart, másra már nem is vágyik.

Fóliázni már nem lesz elég?! – Selmeci János jegyzete

23/02/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A világ szégyene, hogy hatályban van egy törvény, ami szerint a heteroszexualitás oké, a homoszexualitást viszont megmutatni bűn, de azt talán már a fideszes szavazók egy részének is látványos szégyen lenne, ha a magyar gyerekek jobb létéért kormányzás helyett megint fóliázni fognak még azután is, hogy amúgy kegyelmet adtak egy pedofil segítőjének.

2024. február 23. Esti gyors-részlet (2024.02.23. Selmeci János jegyzete)
02:25
00:00

Miközben összeszorított fogakkal várjuk, hogy Simicska Lajos, Az ördög ügyvédje és Magyar Péter után a Vidéki prókátor is ledobja a kormány sokadig bukását hozó atombombát, a miniszterelnök igyekszik a megúszós dögunalmat választva letudni az államfőváltást, az elnökasszonyt szeretjük, de hibázott, püspök úrról egy szót se, mehetünk is tovább Tamással és Tomival az élen, ennyi, azt pedig, hogy mégis miért kapott kegyelmet az az ember, nem tudom, és lehetőleg meg se merje kérdezni senki, pláne ne a fickó a Kossuth rádióban.

Fene se tudja, hogy tovább húzódik-e a botrány, ahhoz valószínűleg új információkra lenne szükség, azok híján alighanem az ellenzék is elkezd lassan megint magával és a választással foglalkozni, közös lista, külön lista, ők is a szokásos úton, időközik híján pedig csak a közvélemény-kutatásokban bízhatunk, ha meg akarjuk tudni, leszedett-e szavazókat Novák Katalin és K. Endre a Fideszről.

Meg talán abban, hogy mi lesz az új "gyermekvédelmi" törvényben.

Mert lehet, hogy fóliázni meg bu*izni már nem lesz elég, sőt visszaüthet a kormányra, ha a nehéz sorsú gyermekek megsegítése helyett ismét valami diszkrimináló szörnyűség kerül a parlament elé. A világ szégyene, hogy hatályban van egy törvény, ami szerint a heteroszexualitás oké, a homoszexualitást viszont megmutatni bűn, de azt talán már a fideszes szavazók egy részének is látványos szégyen lenne, ha a magyar gyerekek jobb létéért kormányzás helyett megint fóliázni fognak még azután is, hogy amúgy kegyelmet adtak egy pedofil segítőjének.

Ha csak egy picit könnyebb, picit biztonságosabb lesz gyereknek lenni a bentlakásos otthonokban, akkor az ország máris győzött, ilyen pici győzelme sem sok volt mostanában, és Orbán Viktort sem kell hozzá leváltani, az idén úgysem lehet, össze lehet szedni viszont 200 millió forintot hátrányos helyzetű fiatalok támogatására, ha csak néhányukból nem lesz hajléktalan, máris győztünk megint, mert igenis van itt egy ország, olyan emberekkel, akik akarnak tenni, és akik tesznek is azért, hogy egy picit jobb hely legyen.

Eközben Ukrajnában két éve tart az intenzív és értelmetlen háború. A harcok vége nem, csak a halottak látszanak, és a túlélők több generáció életét meghatározó traumái. Ott még csak nem is pislákol a remény.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. február 23-ai adásában hangzott el.