„Klubrádió
Publicisztika
A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete
Publicisztika

A nagy pénztárca – Rózsa Péter jegyzete

Az egyik legnagyobb hiba, hogy az elmúlt húsz évben a kormányok mindegyike szinte kizárólag az anyagi előnyök szempontjából értelmezte az európai uniós tagságot. Ezt a Fidesz-kormány azzal fejelte meg, hogy végtelenül lebutított, primitív kommunikációval rohanta le a lakosságot, ennek következtében jelentős tömegek számára az EU nem jelent mást, mint egy nagy pénztárcát, s ezzel egyidőben Magyarország ellenségét.

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete
Publicisztika

Az “ellenségeskedés ördöge” – Dési János jegyzete

Fejtő Ferenc bölcs ember volt, és elég jól ismerhette az “ellenségeskedés ördögét” – nemhiába óvott ettől. Arra azonban ő sem számított, hogy az ördög ezúttal megint piros-fehér-zöld mackóruhát húz magára, időnként Louis Vuitton kiszerelésben – és innen indul az európai értékek elleni támadásra.

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete
Publicisztika

Cifraszűr és alibibeszédek – Neuman Gábor jegyzete

Véletlenül a köztévé egyik csatornáját néztem, elbambultam. A Hungarikum Díjátadó Gála ment, Navracsics Tibor állt a színpadon. Olyan volt az egész, mintha a '70-es évek valamelyik május elsejéjén ünnepi beszédet mondott volna Korom elvtárs, vagy Berecz elvtárs...

Szegény éhes magyar választó lakomája – Selmeci János jegyzete
Publicisztika

Szegény éhes magyar választó lakomája

És akkor jött Magyar Péter, aki eddig nem volt rajta az étlapon, bár nem tűnik tökéletesen finomnak, és félelmetesen hasonlít is az egyik korábbi főételre, de a reménytelenül éhes ellenzéki választóknak, akikkel már tényleg minden rosszat megetettek, most reményt ad arra, hogy legalább egy kicsit jól lehet lakni.

Csatamező vagy Lipótmező? – Hardy Mihály jegyzete
Publicisztika

Csatamező vagy Lipótmező?

Az Alapjogokért Központnak sikerült összetrombitálnia Budapestre Európa és a világ politikai söpredékét (nyilván költségvetési adóforintokkal bőkezűen felvértezve), akik kétnapos dzsemborijukkal próbálják megtámogatni a magyar miniszterelnök európai kampányát.

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete
Esti gyors

Élünk egy vegyi csík alatt – Szénási Sándor jegyzete

A chemtrail ugyebár egy vegyi csík, amit nemcsak a katonai, de a polgári repülőgépek is maguk után húznak-vonnak, hogy a belőlük kihulló méreggel megritkítsák a Föld népességét, hogy aztán a maradékot egy szűk elit uralma alá vonhassa. Állítólag nanorobotokat is szórnak, amelyek belélegezve agyvérzést, infarktust, esetleg agysorvadást okoznak, bár ez utóbbi a teória hívei között már post festa.

Fóliázni már nem lesz elég?! – Selmeci János jegyzete

23/02/2024 18:03

| Szerző: Selmeci János/Klubrádió

A világ szégyene, hogy hatályban van egy törvény, ami szerint a heteroszexualitás oké, a homoszexualitást viszont megmutatni bűn, de azt talán már a fideszes szavazók egy részének is látványos szégyen lenne, ha a magyar gyerekek jobb létéért kormányzás helyett megint fóliázni fognak még azután is, hogy amúgy kegyelmet adtak egy pedofil segítőjének.

2024. február 23. Esti gyors-részlet (2024.02.23. Selmeci János jegyzete)
02:25
00:00

Miközben összeszorított fogakkal várjuk, hogy Simicska Lajos, Az ördög ügyvédje és Magyar Péter után a Vidéki prókátor is ledobja a kormány sokadig bukását hozó atombombát, a miniszterelnök igyekszik a megúszós dögunalmat választva letudni az államfőváltást, az elnökasszonyt szeretjük, de hibázott, püspök úrról egy szót se, mehetünk is tovább Tamással és Tomival az élen, ennyi, azt pedig, hogy mégis miért kapott kegyelmet az az ember, nem tudom, és lehetőleg meg se merje kérdezni senki, pláne ne a fickó a Kossuth rádióban.

Fene se tudja, hogy tovább húzódik-e a botrány, ahhoz valószínűleg új információkra lenne szükség, azok híján alighanem az ellenzék is elkezd lassan megint magával és a választással foglalkozni, közös lista, külön lista, ők is a szokásos úton, időközik híján pedig csak a közvélemény-kutatásokban bízhatunk, ha meg akarjuk tudni, leszedett-e szavazókat Novák Katalin és K. Endre a Fideszről.

Meg talán abban, hogy mi lesz az új "gyermekvédelmi" törvényben.

Mert lehet, hogy fóliázni meg bu*izni már nem lesz elég, sőt visszaüthet a kormányra, ha a nehéz sorsú gyermekek megsegítése helyett ismét valami diszkrimináló szörnyűség kerül a parlament elé. A világ szégyene, hogy hatályban van egy törvény, ami szerint a heteroszexualitás oké, a homoszexualitást viszont megmutatni bűn, de azt talán már a fideszes szavazók egy részének is látványos szégyen lenne, ha a magyar gyerekek jobb létéért kormányzás helyett megint fóliázni fognak még azután is, hogy amúgy kegyelmet adtak egy pedofil segítőjének.

Ha csak egy picit könnyebb, picit biztonságosabb lesz gyereknek lenni a bentlakásos otthonokban, akkor az ország máris győzött, ilyen pici győzelme sem sok volt mostanában, és Orbán Viktort sem kell hozzá leváltani, az idén úgysem lehet, össze lehet szedni viszont 200 millió forintot hátrányos helyzetű fiatalok támogatására, ha csak néhányukból nem lesz hajléktalan, máris győztünk megint, mert igenis van itt egy ország, olyan emberekkel, akik akarnak tenni, és akik tesznek is azért, hogy egy picit jobb hely legyen.

Eközben Ukrajnában két éve tart az intenzív és értelmetlen háború. A harcok vége nem, csak a halottak látszanak, és a túlélők több generáció életét meghatározó traumái. Ott még csak nem is pislákol a remény.

Selmeci János jegyzete az Esti gyors 2024. február 23-ai adásában hangzott el.