„Klubrádió
Belső közlés

Tóth Krisztina: Világadapter

18/10/2021 21:10

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján általában minden héten közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Tóth Krisztina Világadapter című versét hallgathatják meg a szerző előadásában.

2014. május 05. Belső közlés-részlet / Tóth Krisztina: Világadapter - 2014.05.05.
03:16
00:00

Tóth Krisztina több mint két évtizede a kortárs magyar irodalom megkerülhetetlen alakja, méltán értékelt költői profilja mellett novelláskötetekkel is jelentkezett. A személyes életútja mellett többek között például az évente a legígéretesebb kötet nélküli pályakezdőnek odaítélt Petri György-díj kuratóriumának is tagja, számos díjazott az ő javaslatára kapta meg a kitüntetést és indult el rangosan a pályáján. A költőt a Klubrádió Belső közlés című zenés irodalmi műsorában hét és fél évvel ezelőtt láttuk vendégül, ahol Marton Éva beszélgetett vele és saját verseit is fölolvasta az adásban.

Az ebben a műsorban elhangzott és mától itt, a honlapunkon is meghallgatható versében egy nüanszszerű, mégis emlékezetes fájdalom feldolgozásáról ad számot: mindannyiunk apró hétköznapi drámájába, egy meg nem vásárolt tárgyhoz kötődő veszteségélményébe avatja be a hallgatót prózai könnyűséggel.

A Világadapter című vers a fenti, cikk eleji hangsáv lejátszás gombjára kattintva hallgatható meg.

Kardos Horváth János dala Karafiáth Orsolya hasonló témájú verséből: