„Köszönjük,
Belső közlés

Szőcs Géza: Egy éjszaka Walesben

10/04/2021 20:01

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Szőcs Géza Egy éjszaka Walesben című versét hallgathatják meg Valcz Péter színművész előadásában.

2021. április 10. Belső közlés (2021.04.10. Szőcs Géza: Egy éjszaka Walesben)
00:51
00:00
Szőcs Géza halála óta minden hónapban közzétesszük az ő egyik versét irodalmi műsorunk hangfelvételei közül, hogy ezzel is elősegítsük a költő életművének méltó helyét a politikai okokból olykor tőle idegenkedő közönség körében. Szőcs ugyanis az egyik legnagyobb kortárs magyar költő volt, egyéni döntései, választásai miatt sokan mégis elutasítják még azt is, hogy egyáltalán megismerjék lenyűgöző versvilágát.

Legutóbb A végtelenből kivont végtelen című versét osztottuk meg hallgatóinkkal, előtte pedig A rács két oldalán című verset hallgathatták meg itt, a Klubrádió honlapján, ugyancsak Valcz Péter színművész előadásában.

A mától a honlapunkon szintén elérhető verse az Egy éjszaka Walesben címet viseli, és jól jeleníti meg Szőcs elragadó viszonyát a nyelvhez, melyen keresztül bennünk, olvasókban is meghittebb viszonyba kerülhetnek a saját érzéseink és a fogalmaink, amelyek oly sokszor fölöslegesen szétválnak egymástól. Aki Szőcs Géza még több művére kíváncsi, az Göndör László, a Táp Színház művészének előadásában elérheti oldalunkon a legendás Indián szavak a rádióban című verset is, valamint a szerző saját előadásában is meghallgathatja az Árvíz a Sétatéren és a Görög színház a Sétatéren című verseit. Aki pedig mélyebb betekintést is szeretne nyerni Szőcs felfogásába és életútjába, az a hat évvel ezelőtt vele készült adásunkat ide kattintva érheti el. 

A vers a fenti lejátszás gombra kattintva hallgatható meg.